Konsumentbladet är oberoende och läsarorienterad. Vårt innehåll inkluderar reklamlänkar och gratis för alla.

Webbhotell

Webbhotell – Hitta de billigaste och bästa priserna

Om du ska starta en hemsida för ditt varumärke eller blogg behöver du upprätta en domän som du sedan kan göra en hemsida på. Om du inte har mycket teknisk erfarenhet så kan ett webbhotell vara det rätta för dig.

Marknaden när det kommer till webbhotell är ganska stor. Detta eftersom det är många företag att välja mellan. Därför ger vi dig en samlad överblick över dina möjligheter och jämför prisskillnaden mellan de olika webbhotellerna.

  1. Simply.se
  2. Surftown.se
  3. One.com
  4. Loopia.com
  5. Altushost.com
  6. Binero.se
  7. Oderland.se
  8. Glesys.com
  9. Crystone.com
  10. CityNetwork.eu

Vad är ett webbhotell?

För många är webbhotell ett främmande koncept men det är faktiskt inte så svårt som det kan verka. Det handlar om det ställe som ditt innehåll är placerat. Om du väljer webbhosting får du helt enkelt din hemsida placerad på en annan firmas server.

Därmed slipper du att bekymra dig om skötsel och kan tryggt lita på ditt professionella webbhotell. De står för säker förvaring av all din data och sköter alla eventuella problem med servern.

Du kan därför dedikera dig fullt ut till att skapa din drömhemsida och låta andra ta hand om tekniska problem. Besvär som annars hade varit tidsfördriv om man hade valt att hosta sin hemsida på sin egna server.

Stor skillnad på pris och kvalitet

Där är många saker som man bör överväga när man ska välja sitt webbhotell. För många är priset avgörande. Man ska vara uppmärksam på att det är stor skillnad på kvalitet och kapacitet hos de olika företagen. Man riskerar därför att inte få en tillräcklig tjänst om man väljer det billigaste alternativet. Däremot finns det många billiga tjänster som lever upp till kraven hos ett bra webbhotell.

I översikten kan du se priserna hos de olika webbhotellen så du enkelt kan jämföra dem. Priset är månatligt men man ska vara uppmärksam på att webbhotellet kan höja priset efter första året. Hos de flesta ställena ska man också betala ett startbelopp. Detta kan också variera mycket i pris.

‎⭐ Billigt vs. professionellt webbhotell

Vad är fördelarna med att välja ett lite dyrare webbhotell gentemot ett billigare? De lite dyrare kan lätt kosta 100 kronor i månaden medan de billigare kan kosta under 10 kronor i månaden.

Skillnaden märks framförallt när det gäller hur mycket lagringsplats som ingår, hur många domäner man kan hosta på samma webbhotell, trafikbegränsningar, laddningshastigheter och möjligheten för support och back-up om något går fel. Du bör alltså avgöra vad du har behov för innan man beslutar sig för vilket webbhotell som passar dig.

En mindre webbshop klarar enkelt ett billigare webbhotell som t.ex. One.com. Hos dem får du 15GB serverplats för 14 kronor om månaden. Om du har behov för ännu mindre kan du välja Simply. De är en populär och billig lösning. Här kan du för bara 8,52 kronor om månaden få 5 GB serverplats.

Om du har en större hemsida eller behöver webbhotell till flera olika hemsidor kan det vara smart att spendera lite mer pengar. Detta ser till att du får ett tillräckligt webbhotell till ditt innehåll. Om du velar är det lätt att använda vår jämförelseguide som ger dig en överblick på var som ger dig mest för pengarna.

‎📉 Domänregistrering och webbhotell på samma ställe

När du ska köpa ett domännamn och på förhand vet att du ska upprätta en hemsida är det utan tvivel lättast att köpa domänet tillsammans med webbhotellet. En möjlighet som samtliga webbhotell erbjuder.

Det gör processen lättare och snabbare när det endast är ett ställe du ska registreras och betala hos. Dessutom är priserna för domänregistrering ofta billigare via webbhotell än andra verksamheter. Hos några ställen som t.ex. One.com får du gratis domänregistrering i ett paketpris till några få kronor om månaden. I gengäld får du nöja dig med få GB i serverplats.

 E-mail på egen domän

Om du önskar en email till din unika och egna domän är det heller inte ett problem. Samtliga webbhotell erbjuder email till egen domän som en del av deras tjänster. Fördelen med det är att du får en permanent mailadress utan reklam, spam och virus.

Det är dessutom det mest optimala sättet att driva ditt firmanamn eller varumärke på. På webbhotell som One.com kan du dessutom få så många mailadresser som du vill under din egen domän. Detta betyder att alla dina medarbetare kan få sina egna unika och permanenta mailkonton.

Om du fortfarande är osäker på om vilket webbhotell du ska välja så kan du använda dig av vår hemsida. Vår hemsida bygger på research om de olika webbhotellernas priser, funktioner och kapacitet.

Det är avgörande för din hemsidas framgång att du väljer det rätta webbhotellet för hosting. Ta en titt här på sidan och informera dig om de bättre valen av webbhotell och webbhosting som passar just dina behov.

Skriv en kommentar

five × three =