Konsumentbladet är oberoende och läsarorienterad. Vårt innehåll inkluderar reklamlänkar och gratis för alla.

Köksredskap

TEST: Krups espressomaskin – De bästa recensionerna

Krups espressomaskin

Är en god kopp kaffe höjdpunkten av din dag? Då borde du överväga att investera i en espressomaskin från Krups. Med espressomaskinen i ditt liv kan du få en färdig kopp på nolltid, Krups är dessutom ledande av sitt slag på marknaden, så du kan vara säker på att kvaliteten är på topp. Vi har till den här artikeln valt att utvärdera tre topprecenserade modeller från Krups.

Overblick: Krups espressomaskinstest

 • ✅ Krups: Flera generationer av kvalitet i hemmet
 • ✅ Så väljer du den rätta espressomaskinen
 • ✅ Inspiration: Prova nya spännande kaffesorter
 • ✅ Så påverkar kaffet vår hälsa

1. Krups EA8150, Espressomaskin

 • ✅Bäst i test hos Goodhousekeeping.com
 • ✅ 5 av 5 stjärnor hos brittiska Blackher (Krups espressomaskin test)

Krups EA8150 Espressomaskin e1611224134121

Denna modell från Krups blir snabbt en självklar del i ditt hem och kök. Med den som en del av ditt hem är du alltid garanterad gott kaffe serverat i perfekt temperatur. Maskinens smarta LCD-skärm ger dig bra överblick och kontroll över processen. Maskinen rymmer två olika behållare för vatten och bönor, vattentanken har en kapacitet på 1.8 liter och upp till 275 gram bönor ryms i kaffebönsbehållaren. Med så pass stor kapacitet behöver du inte fylla maskinen jämt och ständigt, och kan istället njuta av din kopp kaffe i lugn och ro. Med hjälp av ångmunstycket kan du dessutom skumma mjölk och göra en god cappuccino.

💡Specifikationer:

 • 🔺Pumptryck: 15 bar
 • 🔺Kapacitet: 1,8 liter
 • 🔺Kaffebönbehållare: 275 gram
 • 🔺LCD-display
 • 🔺Höjd: 36,5 cm
 • 🔺Bredd: 25 cm
 • 🔺Djup: 33,5 cm
Till webshop

2. Krups Arabica Latte, Espressomaskin

 • ✅ 9,5 av 10 stjärnor hos Coffeedino.com
 • ✅ Många bra användarrecensioner

krups arabica latte espressomaskin e1611225619781

Att brygga en espresso med perfekt tjock crema har aldrig varit lättare med den här modellen från Krups. Du styr lätt maskinen via den smarta touch-displayen. Via skärmen kan du med ett lätt knapptryck välja och vraka mellan bland annat espresso, ristretto eller varför inte en krämig latte macchiato? Eftersom maskinen är helautomatisk maler den bönorna åt dig i den inbyggda kaffekvarnen. En annan underlättande och smart funktion är självrengöringen, så du behöver inte oroa dig för den extra tid och ansträngning det tar för underhåll av maskinen.

💡Specifikationer:

 • 🔺Pumptryck: 15 bar
 • 🔺Kapacitet: 1,7 liter
 • 🔺Kaffebönbehållare: 280 gram
 • 🔺Effekt: 1450 watt
 • 🔺Höjd: 39,5 cm
 • 🔺Bredd: 29 cm
 • 🔺Djup: 38,5 cm
Till webshop

📚 Krups: Flere generationer kvalitet i hemmet

Det är inte alla som känner till varumärket Krups, men företaget har faktiskt funnits och tillverkat hushållsapparater sedan 1846. Krups grundades i en smedja i lilla byn Wald som ligger i Nordhein-Westfalen i Tyskland. Joshua Kortz ägde då smedjan och fick ibland hjälp av sin brorson Robert Krups. Det blev sedan brorsonens egna son, Robert Krups den yngre, som kickstartade Krups. Till en början tillverkade de huvudsakligen precisionsvågar, men med tiden utvecklade han sortimentet tillsammans med sina barn. 1866 flyttade de fabriken till Sollingen, därifrån växte Krups och fick fotfäste i Nederländerna och Schweiz.

Företaget och fabriken skadades tyvärr kraftigt under andra världskrigets framtåg, men den tredje generationen beslutade sig sedan efter krigets slut att återuppbygga Krups och återintroducera sina produkter på marknaden. Återlanseringen blev framgångsrik och Krups såg ett växande behov på marknaden för köksutrustning och elektronik för hemmet. Som svar på marknadsefterfrågan lanserade de framgångsrikt både köksassistenter och senare kaffemaskiner som snabbt blev en vedertagen del i många tyska hem.

Framåt 1990-talet gav sig Krups in på kaffemarknaden och lanserade en rad nya apparater. Sedan dess har Krups största inkomstkälla varit från deras populära kaffemaskiner. Krups och Nestlé utvecklade även under 1990-talet tillsammans den nu välkända Nespressomaskinen.

ℹ Hur väljer du den rätta espressomaskinen?

Att köpa en espressomaskin kan bli en dyr affär, så det är viktigt att noggrant överväga vad du vill ha ut av din kaffemaskin innan du genomför ditt köp. Priset kan skilja mycket beroende på hur många funktioner maskinen erbjuder. Här nedan kan du hitta mer information och vägledning om hur du hittar en espressomaskin som passar dina behov.

3 Typer av espressomaskiner

Som tumregel finns det tre grundläggande modeller att välja mellan. Det första valet du måste göra är att bestämma vilken av dessa tre modeller du föredrar. Den största skillnaden mellan dem är kontrollen du själv har över resultatet och hur involverad du är i processen. Du kan välja mellan följande:

1. Halvautomatisk espressomaskin

De halvautomatiska espressomaskinerna är perfekta för dig med baristaambitioner eller som gillar att ha full kontroll över processen. Du maler bönorna själv och styr kaffets temperatur och skummar också mjölken själv. Bryggningen kan ta lite extra tid, men det kan det vara värt för dig som uppskattar en perfekt bryggd kaffe.

2. Automatisk espressomaskin

Den största skillnaden mellan den automatiska espressomaskinen och den halvautomatiska är att du här inte behöver mala kaffet själv. Maskinen har en behändig inbyggd kaffekvarn som sköter det åt dig. Espressomaskinen har även automatisk bryggning, två funktioner som sparar dig lite tid men ändå lovar en fantastisk smakupplevelse. Mjölken skummar du själv i en stålkanna med hjälp av ångmunstycket.

3. Helautomatisk espressomaskin

Om du väljer en helautomatisk modell behöver du däremot inte ånga mjölken själv, det hanterar maskinen av sig själv. Med en helautomatisk espressomaskin kan du välja mellan en mängd olika funktioner och brygder, allt från en stark espresso till en krämig cappucino finns att välja på. De helautomatiska maskinerna sköter kaffemalningen, bryggningen, mjölkskumningen och ofta har de även ett automatiskt rengöringsprogram. En sensor på maskinen notifierar dig när det är dags för en rengöring och allt du behöver göra är att starta programmet.

Med en helautomatisk espressomaskin sparar du massor av tid, för att inte nämna att kaffebryggningen blir både snabb och effektiv. Denna typ av kaffemaskin är definitivt den lättaste lösningen för personer under tidspress och prislappen reflekterar också detta, då det är den dyraste sortens maskin.

Storlek och design

Krups espressomaskin test kaffe

Espressomaskinen står ofta på en synlig plats i köket då den används dagligen, därför är det bra att överväga vilken modell och storlek som passar in i ditt kök. Om du har ett litet kök och knappt med bänkutrymme bör du välja en av de mindre maskinerna på marknaden. Som tur är finns det många maskiner i alla sorters storlekar och designer att välja bland. Designen och utseendet är ofta viktigt för många och det finns ett helt hav av färger och former att välja på, så du kan vara säker på att du väljer något som passar din personliga stil och befintliga inredning.

☕ Inspiration: Prova nya och spännande kaffesorter

Det kan skilja mycket mellan vilka typer av kaffe de olika maskinerna kan tillreda. Väljer du en bra maskin bör den kunna brygga de mest populära sorterna. Här guidar vi dig igenom de olika smakupplevelserna en espressomaskin kan erbjuda, du behöver inte längre nöja dig med enkelt svart kaffe.

I vår guide har vi tagit inspiration från kaffeproducenten BKI.

Espresso

En espresso är en liten kopp svart kaffe som bryggs under hårt tryck. Detta gör den mer koncentrerad i smak jämfört med vanligt filterkaffe. Den speciella metoden bildar också ett lager av gyllene skum på toppen, vilket kallas crema.

Ristretto

En ristretto är en ännu mer koncentrerad version av en espresso. Här används samma mängd kaffe som för en espressoshot, men bara hälften mängden vatten.

Lungo

Om du istället brygger drycken med lite mer vatten än en espresso får du en lungo. Det är fortfarande en stark kopp svart kaffe, men med lite mildare smak än ristretto och espresso.

Americano

Den populära Americanon kom till Europa under andra världskriget. Det fick sitt namn för att de amerikanska soldaterna tyckte att det europeiska kaffet var för starkt. Detta är en espresso som har spädts ut med varmt vatten. För att vara exakt består den av 1/3 espresso och 2/3 varmvatten. Americanon är speciell då den fortfarande har kvar espressons crema på toppen, något som är unikt för mildare brygder.

Caffe Latte

Om du är en av dem som föredrar ditt kaffe med mjölk känner du säkert redan till Caffe Latte. Latten är definitivt en av de vanligaste beställningarna på kafé. Caffe Latte består av 1/3 espresso och 2/3 varmångad mjölk med skum på toppen. Kaffet i kombination med den skummiga mjölken blir en mild kaffedryck som är populär bland många.

Cappucino

En Cappucino är en riktigt klassiker. Den består består av lika delar espresso, varm mjölk och tjockt mjölkskum, vilket tillsammans bildar en riktigt krämig dryck. Till skillnad från Caffe Latte har Cappucinon en rikare kaffesmak.

Latte Macchiato

En latte macchiato är en så kallad ”prickig” kopp kaffe. Drycken delas i tre lager av  espresso och mjölk. Längst ner finns 1/3 varm ångad mjölk, därefter tillsätts 1/3 mjölk med skum, och sist men inte minst hälls en espressoshot försiktigt över. Espresson sjunker sedan ned genom skummet och placerar sig i mittenlagret av koppen.

Flat white

En flat white är numera en av de mest populära kaffedryckerna att beställa. En flat white är lik en caffe latte, men med mer smak då den innehåller mindre mjölk. Den är gjord av espresso och varmångad mjölk, utan mjölkskum på toppen.

🏥 Så påverkar kaffet på vår hälsa

Vi vet alla att någon kopp kaffe om dagen kan ge en välbehövd energikick, men visste du att kaffe kan ha ännu mer fördelaktiga effekter på kroppen? Enligt forskning på Karolinska Institutet, menar att tre till fyra koppar om dagen kan kopplas till:

 • 🔺 En reducering av risk for blodproppar och hjärnblödning
 • 🔺 Minskad risk att utveckla Parkinsons och Alzheimers
 • 🔺 30% mindre risk att utveckla typ 2-diabetes

Kaffe är tyvärr inte bara bra för oss, studien visar också att du bör vara försiktig med kaffet om du lider av ångest eller sömnproblem, då kan koffeinet nämligen bidra till ökad oro och ängslighet. Det rekommenderas heller inte att dricka mer än tre koppar under graviditet, då detta kan vara skadligt.

 

Skriv en kommentar

seventeen + fifteen =