Konsumentbladet är oberoende och läsarorienterad. Vårt innehåll inkluderar reklamlänkar och gratis för alla.

Streamingtjänster

Streamingtjänster i Sverige

Udbyder Pris pr. måned Gratis  Få tilbudet
1. Bookbeat 99 kr.  1 månad gratis Prova gratis
2. Disney+ 79 kr. Se sidan Prova gratis
3. Discovery+ 99 kr. 1 månad gratis  Prova gratis
4. Cmore 109 kr. Se sidan  Prova gratis
5. Nextory 139 kr. 30 dagar Prova gratis
6. Viaplay 109 kr. Se sidan Prova gratis
7. SF Anytime Se sidan Se sidan Prova gratis
8. Cmore Se sidan Se sidan Prova gratis
9. Amazon Prime Sverige 5,99 euro Se sidan Prova gratis
10. Netflix Sverige 91 kr Se sidan Prova gratis
11. HBO Max 89 kr. Se sidan Prova gratis
12. Comhem Play+ 69 kr. Se sidan Prova gratis
13. Mubi 95 kr. 7 dagar Prova gratis
14. Blockbuster Se sidan Se sidan Prova gratis

Jämför enkelt de bästa streamingtjänsterna

Svenskarna har anammat streaming som det självklara valet för underhållning och många har valt att helt lämna traditionell tv. Istället för tv har de fastnat för de många erbjudanden och låga priser som streamingtjänster tillhandahåller.

Frågan är: vilken tjänst man ska välja? Urvalet är så stort att det kan verka omöjligt att lista ut vilken streamingtjänst man ska välja. Det hela är beroende på vilka streamingtjänster som erbjuder det urval som man är ute efter med det rätta priset. Därför har vi samlat alla de populära streamingtjänsterna. Nu har du möjlighet att jämföra dem utifrån pris och urval.

Hur väljer jag den rätta streamingtjänsten?

När du ska välja tjänst bör du se var du kan få mest för pengarna utifrån ditt behov. Utefter det ska du titta på hur många plattformar tjänsten tillåter dig att använda och om tjänsten går att använda på din enhet.

Är ni en stor familj som ska dela på tjänsten är det viktigt att kolla hur många skärmar du kan använda tjänsten på. Detta eftersom det kan variera från tjänst till tjänst. Allt detta får du en överblick över i vår översikt. Om du önskar fri användning av TV och film för ett fast belopp i månaden kan du med fördel kolla närmre på följande marknad i Sverige:

Vem hänvisar de sig till?

Även om nästan alla streamingtjänster i stort sett fungerar likadant, då man tecknar ett abonnemang, är det stor skillnad på vem de olika streamingtjänsterna vänder sig till. Om du gärna vill se amerikanska, men även svenska, tv-serier och filmer är Netflix ett populärt val.

För en låg prislapp varje månad får du tillgång till ett stort universum av sevärdheter som uppdateras konstant. Serienördar kan få stor glädje av HBO Nordic.

HBO kan vara ett lite dyrare val än många av de andra tjänsterna. Om du föredrat svenska TV-program så är Comhem Play en bra streamingtjänst. De ger dig tillgång till många serier, både nya och gamla.

Du har också möjlighet för att se live-TV om du betalar lite extra för ditt abonnemang. Om du uppskattar både film och serier men också gillar att se realityshower så är Viaplay det uppenbara valet. Viaplay utmärker sig också när det gäller sport.

Viaplay har dessutom det största urvalet på marknaden. Hos dem får du något som passar alla utefter vilket paket du väljer. Detta gör Viaplay till ett bättre val än exempelvis Comhem Play. Du får mer för pengarna utan bindning. Du kan dessutom se serier offline med Viaplay.

Ska jag välja streaming som supplement till andra abonnemang?

Även fast streaming är en stor hit på den svenska marknaden är det fortfarande många som håller fast i sina TV-paket och köper till streaming som ett supplement. Många av de stora bredbandsleverantörerna erbjuder också streamingtjänster på köpet.

Detta gäller bland annat Yousee som samarbetar med Cmore. Med mobilabonnemang hos Telia får du möjlighet att välja mellan flera tjänster som HBO Nordic och Spotify. Det är en bra idé att undersöka om du kan kombinera dina redan existerande abonnemang på mobil, bredband och tv med din favoritstreamingtjänst. Här finns det ofta pengar att spara.

Läs mer och jämför priser på mobilabonnemang och bredband här.

Undersök din bredbandsförbindelse

För att komma igång med att streama kräver det en bredbandsförbindelse. Vilken bredbandsleverantör du har är alltså också en viktig faktor. Det är skillnad på vilka streamingtjänster de olika bredbandsleverantörerna kan erbjuda.

Om det ofta laggar när du kollar film kan det vara dags att överväga att byta bredbandsförbindelse. Det finns bredbandsförbindelser som är anpassat just till streaming. Ta dig tid och undersök dina valmöjligheter inom streaming och bredbandsuppkoppling. En överblick över detta kan du hitta här på hemsidan.

Var kan du få gratis streaming?

Det finns riktigt många valmöjligheter när det gäller streaming. Det kan därför vara bra att få en provperiod utan att betala för det.

Flera av de Svenska streamingtjänsterna erbjuder en gratis provperiod. Detta betyder att du kan se alla serier och filmer du vill se, helt gratis under den perioden. Det gäller bland annat Netflix, Comhem Play, SF Kids och Viaplay. Du ska dock vara uppmärksam på att det är ditt eget ansvar att avsluta abonnemanget efter provperioden.

När provperioden är slut så går det automatiskt över till en prenumeration du betalar för. Denna brukar oftast vara en månad lång.

Önskar du streaming till mer än bara film och tv?

Om du inte bara intresserar dig för film och tv men även för böcker eller magasin, så finns det tjänster som erbjuder detta. Bland boktjänsterna är Nextory och Bookbeat stora tjänster.

Hos dem båda får du tillgång till ett enormt urval av e-böcker och ljudböcker. Om du gillar långa romaner är Adlibris en bra streamingtjänst. Här får du tillgång till ett stort urval böcker från de största författarna. Här på hemsidan hittar du detaljerade beskrivningar och recensioner av alla alternativa streamingtjänster.

Använd vår hemsida där du snabbt och enkelt kan jämföra och hitta vilka streamingtjänster som passar dig bäst. Allt utifrån om du gillar film, reality eller bra serier. Vi har gjort valet enkelt och lätthanterligt för dig.

Skriv en kommentar

eighteen − 3 =