Konsumentbladet är oberoende och läsarorienterad. Vårt innehåll inkluderar reklamlänkar och gratis för alla.

Köksredskap

Siemens kaffemaskinstest – De 3 bästa

Siemens kaffemaskinstest

I den här artikeln kan du läsa mer om de bästa kaffemaskinerna från Siemens. Vi går igenom tre Siemensmodeller som alla är rankade bäst i test, både här hemma och i utlandet.

Siemens är välkända för sina prisvärda och funktionella köksredskap, de tillverkar allt från kaffebryggare till tvättmaskiner. Med hjälp av vår utvärdering kan du lättare välja en kaffebryggare som passar dina behov.

[dfrcs name=”Siemens kaffemaskin”]

Detta Siemens kaffemaskintest är recenserat:

 1. ✅ Siemens kaffebryggare TC86303
 2. ✅ Siemens espressomaskin EQ. 6 Plus s500
 3. ✅ Siemens inbyggd kaffemaskin CT636LES1

1. Siemens kaffebryggare TC86303

 • 4,8 av 5 stjärnor hos Wupti.com
 • Testvinnare hos Danska Konsumentrådet Tænk
Siemens kaffebryggare TC86303

Om du inte klarar dig utan en kopp kaffe hemma, är denna testvinnare det perfekta tillbehöret i ditt kök.

Detta är en filterkaffemaskin i en fin och mycket modern design. Den kan brygga upp till 15 koppar kaffe åt gången, men kan också enkelt brygga färre koppar om så önskas. Maskinen levereras med ett antal smarta och användbara funktioner, som bland annat automatiskt droppstopp. Maskinen har också en timer, så den kan starta bryggningen när det passar dig. Kaffebryggaren har också automatisk avstängning efter användning, ifall detta ibland glöms bort är det en nödvändig funktion.

?Specifikationer:

 • ?Typ: Filterkaffemaskin
 • ?Effekt: 1160 watt
 • ?Antal koppar: 15
 • ?Kapacitet: 1,25 liter
 • ?Droppstopp: Ja
[dfrcs name=”Siemens kaffebryggare TC86303″] Till webshop

2. Siemens espressomaskin EQ. 6 Plus s500

 • 5 av 5 stjärnor hos Whiteaway
 • Bäst i Test hos danska Konsumentrådet Tænk
 • Bäst i Test hos Råd & Rön
 • Bäst i Test hos norska Klikk.no
Siemens kaffemaskin EQ. 6 Plus s300

Ställer du höga krav på ditt kaffe, men vill spara tid och undvika extra problem i vardagen? Siemens helautomatiska espressomaskin är då det självklara valet för dig. Maskinen kan brygga en mängd populära kaffesorter, allt från en stark espresso till en fluffig cappucino.

Maskinen sköter hela processen åt dig, allt du behöver göra är att trycka på en knapp. Den har dessutom en snygg och modern design som passar snyggt in på köksbänken.

?Specifikationer:

 • ?Typ: Helautomatisk espressomaskin
 • ?Effekt: 1500 watt
 • ?Kaffebönbehållare: 300 gram
 • ?Kapacitet: 1,7 liter
 • ?Automatisk avstängning: Ja
Till ProShop.se

3. Siemens inbyggda kaffemaskin CT636LES1

 • 4,9 av 5 stjärnor hos Whiteaway
 • 5 av 6 stjärnor hos Gastromand.dk
Siemens inbyggda kaffemaskin CT636LES1

Den här espressomaskinen från Siemens är perfekt för dig som inte kompromissar med ditt kaffe. Maskinen är helautomatisk, vilket innebär att du bara ställer in maskinen med dina favoritinställningar, maskinen hanterar sedan resten av bryggningen till perfektion.

Du kan brygga allt från en americano till latte macchiato, maskinen har nämligen en inbyggd mjölkskummare så du kan få perfekta cappucinos med bara ett knapptryck via den inbyggda smarta displayen. En app till din smartphone medföljer också maskinen, där du kan välja det kaffe du vill ha, direkt från soffan.

? Specifikationer:

 • ?Typ: Helautomatisk espressomaskin
 • ?Effekt: 1500 watt
 • ?Kaffebönbehållare: 450 gram
 • ?Kapacitet: 2,3 liter
 • ?Automatisk avstängning: Ja
Till ProShop.se

? Gör vardagen lättare, grönare och billigare med Siemens

Siemens AG är ett stort tyskt företag som idag anställer över 380,000 medarbetare världen över. Grunden till framgången började redan 1847 när Werner von Siemens och Johann Georg Halske grundade företaget som då kallades Siemsen & Halske.

Den ena var en elektrotekniker, medan den andra arbetade som urmakare, tillsammans bildade de ett bra team. De blev snabbt framgångsrika med olika nya teknologier för användning av elektronik för att framställa produkter. De tillverkade delar för allt från spårvagnar till hissar och generatorer, och i och med detta spred sig Siemens snabbt till resten av den europeiska marknaden och senare till hela världen.

Idag är företaget verksamt 190 olika länder världen över. Siemens är idag är kända för att producera vitvaror mindre elektronikprodukter, men de utmärker sig också i många andra branscher.

Siemes arbetar mycket med hållbarhet, detta gäller allt från transport till energi, hälsa och byggteknik. Siemens bygger på en stark grund av goda värden, som har upprätthållits genom åren. Deras mål är att använda teknik till att göra världen till en bättre plats.

Detta gör de idag genom att leverera miljövänliga och prisvänliga produkter för att underlätta konsumenternas vardag. Du kan läsa mer om Siemens historia här.

? FAQ: Så väljer du rätt kaffemaskin

Det finns många olika faktorer du bör överväga innan du väljer en ny kaffemaskin. Marknaden är enorm och varierad och kan göra det omöjligt att navigera bland alla val. Här listar vi de viktigaste sakerna du behöver vara medveten om.

Vilken typ kaffemaskin?

Enligt vitvaruhandlaren Tretti.se kan du välja mellan fem olika typer av kaffemaskiner. Den stora skillnaden mellan dem är hur mycket du själv vill bli involverad i bryggningsprocessen. De fem typerna är:

 • ? Kaffemaskin med filter
 • ? Halvautomatisk espressomaskin
 • ? Automatisk espressomaskin
 • ? Helautomatisk espressomaskin
 • ? Kaffemaskin med kapslar

Det finns många sorters kaffemaskiner att välja på under dessa kategorier. Det viktigaste att överväga är dock tid, valmöjligheter, pris och design, vilket du kan läsa mer om nedan.

Vad är din tidsförbrukning?

Är det knappt om tid hemma om morgnarna? Om du fortfarande vill njuta av en ordentlig kopp kaffe bör du välja en maskin som brygger drycken snabbt. Ett bra val för bryggning under tidspress är en kapselmaskin eller en automatisk eller helautomatisk espressomaskin.

Med dessa maskiner är kaffet bara ett knapptryck bort och maskinen sätter igång bryggningen direkt. Den enda nackdelen är att du själv inte är så involverad i processen av att brygga kaffet. Om du vill ha mer kontroll över processen och du har mer tid tillhanda kan du överväga några av de andra modellerna nedan.

Vilka funktioner ska maskinen ha?

Olika kaffemaskiner kan skilja brett i hur många funktioner som erbjuds. Om du hellre dricker vanligt filterkaffe eller ofta brygger flera kannor för flera personer är en vanlig kaffebryggare det självklara valet. En mer avancerad modell kan med fördel väljas om du vill prova mer spännande kaffesorter.

Med espressomaskiner och kapselmaskiner kan du unna dig allt från starka espresso till en krämig kaffe latte eller en perfekt cortado. Med dessa maskiner kan du också ställa in mängden vatten eller mjölkskum och temperaturer under bryggningen.

Många maskiner kan till och med rengöra sig själva, vilket sparar mycket tid och besvär. Dessvärre är det så att ju mer smarta funktioner maskinerna har, desto dyrare blir de vanligtvis också.

Hur mycket får kaffemaskinen kosta?

Budgeten är självklart viktig för många konsumenter när det gäller att köpa ny utrustning till hemmet. Det skiljer nämligen mycket i pris mellan olika maskiner, beroende på vad som är viktigt för dig. Det råder ingen tvekan om att espressomaskiner är dyrare än vanliga kaffebryggare.

Skillnaden mellan vissa modeller kan vara flera tusen kronor, men du får då också mycket för pengarna. Du bör överväga vilka extra funktioner du har behov för och kommer använda, annars kanske det inte lönar sig att investera i en dyr maskin.

Vilken design önskas?

Kaffemaskinen har ofta en framträdande och mycket synlig plats i köket eftersom den används dagligen. På grund av detta är designen på maskinen en viktig del att överväga för många konsumenter. Det finns idag ett enormt urval av moderna och snygga modeller för alla smaker, du kan med fördel välja en modell som passar din personliga stil och resten av inredningen i ditt kök och hem.

ℹ Siemens kaffemaskin: Så valde vi våra topp 3

Vid utvecklandet av denna guide har vi på Konsumentbladet inte testat kaffemaskinerna själva. Vi har dock genomfört grundlig och fördjupad reseach från flera experter och trovärdiga källor.

I grund och botten är artikeln baserad på resultat från flera större tester både i Sverige och utomlands. Nedan kan du läsa mer om de olika testerna, utforska de gärna vidare själv.

 Konsumentrådet Tænk – Siemens kaffemaskin

Den kända konsumentorganisationen Tænk är ledande i Danmark när det gäller testning av produkter. Tænk är en oberoende organisation som arbetar för att främja hållbar och socialt ansvarsfull konsumtion.

Tænk har testat ett stort antal kaffemaskiner från Siemens, både espressomaskiner och vanliga filterkaffemaskiner. Samtliga modeller har bland annat testats för kaffets smak, energiförbrukning och användarvänlighet.

Du kan läsa testet av espressomaskiner här och läsa mer om deras test av vanliga kaffemaskiner här. De fullständiga testerna är endast tillgängliga för betalande prenumeranter.

 Klikk.no – Siemens kaffemaskin

Webbplatsen Klikk.no är en av de största i Norge när det gäller konsumentämnet, deras tester är mycket kända och lockar många användare. Webbplatsen har även haft kaffe- och espressomaskiner under mikroskopet.

Kaffeexperter har undersökt de olika modellerna baserat på användarvänlighet, design och kvalitet på mjölkskummet. Du kan läsa mer om testet här.

 Råd og Rön – Siemens kaffemaskin

Den svenska konsumentorganisationen Råd & Röns viktigaste uppgift är att hjälpa konsumenter att spara tid och pengar. Webbplatsen har kontinuerligt testat kaffemaskiner genom åren.

För närvarande omfattar deras tester så många som 31 olika modeller. Bland dessa hittar du både vanliga kaffemaskiner och espressomaskiner, med stora variationer när det kommer till specifikationer och prisklasser.

I testet läggs tonvikten på användarvänlighet samt kaffets arom och smak. Du kan läsa mer om testet här.

 Gastromand – Siemens kaffemaskin

Gastromand är ett danskt onlineforum för alla med passion för matlagning och allt som hör därtill. Siten är grundad av en grupp killar och sidan vänder sig framför allt till den manliga publiken. Hos Gastromand är dock alla välkomna. På webbsidan delas recept, användbara tips, nyheter och restaurang- och produktrecensioner, alltid med glimten i ögat.

I april 2017 testade Gastromand bland annat Siemens EQ espressomaskin 9 Home Connect TI909701HC. Du kan läsa den här. Här har de tittat på allt från maskinens design och kvalitet och rengöringsfunktioner.

Skriv en kommentar

12 − four =