Konsumentbladet är oberoende och läsarorienterad. Vårt innehåll inkluderar reklamlänkar och gratis för alla.

Årstiderna: Grön och ekologisk mat

Följ med i det stora sortimentet som Årstiderna erbjuder. I en stressig vardag kan det vara svårt att prioritera middagar. Ofta slutar det med att vi hittar enkla lösningar eller lagar rätter som vi alltid brukar laga. Drömmer du om att få en mer varierad kost på bordet? Och vill du gärna äta fräschare och nyttigare råvaror? Så kan en matkasse från Årstiderna vara lösningen. Sedan 1999 har Årstiderna nämligen arbetat för att kombinera odlingen av jorden med glädjen av måltider. Denna koppling är filosofin bakom det populära konceptet som gjort middagsbord i hela Danmark både grönare, sundare och mer inspirerande.

En matkasse för varje smak

Det smarta med Årstiderna är att du får allt i en och samma matkasse. Allt du behöver för att laga utsökt mat hittar du i kassen. Det gäller både grönsaker, kött och smakgivare. Recepten är dessutom lätta att förstå. Alla kan alltså hoppa ombord, oavsett om de är erfarna i köket eller inte. Recepten är skräddarsydda av professionella kockar och ändras naturligtvis varje vecka. Den stora fördelen med att välja Årstiderna är att det finns en matkasse för alla, urvalet är nämligen otroligt varierat.

Först och främst väljer du själv om du vill ha mat till tre, fyra eller fem dagar i veckan. Du kan också få matkassarna oavsett hur många munnar du ska mätta. Även om du bor själv så fungerar konceptet utmärk, mängden råvaror är nämligen tillpassat till hushållets storlek och därmed undgår du matspill.

Själva matkassarna kommer i 25 olika varianter. Oavsett vad du föredrar att äta, så kan du hitta en variant som passar dina behov, här finns bland annat den Flexitariska matkassen. Hos Årstiderna hittar du välkända rätter som hela familjen gillar och som går snabbt att förbereda. Du hittar också matkassar till dig som äter vegetariskt, veganskt eller glutenfritt. Är du till exempel inte vidare förtjust i havets frestelser så har du möjlighet att välja bland flera matkassar utan just fisk och skaldjur.

Spara tid med Årstiderna

Som prenumerant hos Årstiderna får du de mest utsökta råvarorna levererat direkt till dörren. Du slipper alltså fundera över vad som ska stå på menyn de kommande dagarna. Med en matkasse från Årstiderna kan du låta andra komma på alla bra idéer åt dig, det enda du behöver göra är att följa det enkla receptet. Du slipper även handla, någon som lätt kan bli en stor tidsslukare i vardagen. Generellt får du mer tid till allt det som faktiskt betyder något. Du kan vara med till att göra måltiderna till en fest, på en annars tråkig måndag. Du beställer lätt dina matkassar via hemsidan eller i appen. Det är ingen bindningstid, så du kan alltså smidigt avbeställa ditt abonnemang när du behöver en paus.

En stark kärlek för närodlat

Årstiderna odlar förstås sina egna råvaror. Det är en självklarhet med deras mission om att odla jorden för att leverera nyttiga och fräscha råvaror till sina kunder. Faktiskt sträcker sig verksamheten över två hela gårdar. Den ena är Krogerup Avlsgaard som ligger i Humlebæk i Nordsjælland. Det ekologiska lantbruket levererar allt från korn till äpplen och grönsaker. Det är också här som Årstidernas duktiga medarbetare gör och utvecklar recept i lantköket.

På gården Barritskov vid Vejle Fjord i Østjylland packas alla matkassarna innan de skickas till kunderna. Det var i grönsaksträdgården i Barritsskov som hela äventyret startade. Det var nämligen den här trädgården som levererade alla de gröna råvarorna till matkassarna från början.

100% ekologi på bordet

Årstidernaa 20 års erfarenhet med matkassar märks tydligt. Här kan du vara säker på att du alltid får en kasse fylld med fräscha och spännande råvaror, och all mat är anpassad efter säsong. Verksamheten skiljer sig också från många andra eftersom de är 100 procent ekologiska. Därför kan du med säkerhet veta att det inte finns några kemiska medel på dina råvaror. Råvarorna kommer från robusta växter som kan tåla att växa i den danska naturen. Eftersom råvarorna är odlade helt utan kemiska ämnen kommer din mat att vara renare och fräschare. Råvarorna är alltså fri från bekämpningsmedel, som ofta finns i de varor du hittar på hyllorna i matbutikerna.

Dessutom undgår du onödiga konstgjorda sötningsmedel, smakförstärkare och E-nummer. Du får kort och gott rena varor, och det är båda bra för både miljön och dig. När du mottar din matkasse från Årstiderna kommer du att se det danska ekologiska märket på kassen, det betyder att produkterna är ekologiska och statskontrollerade. Livsmedelsverket kontrollerar minst en gång årligen att innehållet i kassarna lever upp till de gällande reglerna i området, både i Danmark och resten av EU.

Med miljön i centrum

Hos Årstiderna tänker de inte bara på vad som hamnar på tallriken. Verksamheten har också stor omtanke för miljön och tar detta väldigt seriöst. Därför arbetar Årstiderna löpande med att minska användningen av förpackningar. Utefter det arbetar de konstant med att införa nya former för förpackningar till deras råvaror, som belastar miljön så lite som möjligt. Trä- och frigolitlådan, som maten levereras i, återanvänds alltid. Därför uppmanar Årstiderna också till att du sätter den tomma lådan utanför dörren vid nästa leverans.

FAQ

Hur många aktiva Årstiderna rabattkoder finns det?

  • Just nu finns det x antal rabattkoder tillgängliga hos Årstiderna. Antal rabattkoder varierar hela tiden. Håll koll på vår hemsida för att se vilka rabattkoder som är aktuella just nu.

Är alla Årstidens matkassar ekologiska?

  • Ja, alla deras råvaror är certifierade ekologiska med undantag för fisken som simmar fritt i havet. Här följer de Världsnaturfondens rekommendationer för fiske.

Hur kommer jag i kontakt med Årstiderna?