Konsumentbladet är oberoende och läsarorienterad. Vårt innehåll inkluderar reklamlänkar och gratis för alla.

biligaste Mobilabonnemang

Mobilabonnemang – Hitta det bästa och billigaste

På utkik efter det bästa och billigaste mobilabonnemanget?

 1. Vimla

 2. Tele2

 3. Fello

 4. Halebob

 5. Hallon

 6. Chilimobil

 7. Tellus Mobil

 8. MyBeat

 9. Tre.se

 10. Telness

Här på sidan kan du få en komplett översikt över de svenska telekommunikationsföretagen.  Du kan enkelt och snabbt jämföra mobilabonnemang och besluta dig för det bästa och billigaste för dig.

Adservice Comparison Feed: Could not find feed with ID "mobil123"

⭐Använd våra filter

Mobiltelefonen har blivit en given följeslagare för de flesta av Sveriges befolkning. Vi har den med oss överallt och den har blivit vår livlina. Inte minst när vi ska hitta vägen men även när vi kommunicerar med omvärlden och möter nya människor. Våra mobiltelefoner är även en stor del av vår underhållning.

Därför är det viktigt att du väljer det rätta och billigaste mobilabonnemanget som passar till dina behov. Här på sidan får du komplett översikt över de svenska telekommunikationsföretagen så du snabbt och enkelt kan jämföra mobilabonnemang och besluta dig för det bästa och billigaste.

📉 Hur väljer jag det billigaste?

Marknaden för billiga mobilabonnemang är enorm och konkurrensen mellan telefonleverantörer är stenhård. Det betyder också att de gör allt för att få dig som kund. Därför finns en massa rabatter, fördelar och pengar att spara om du lägger ner tid på att jämföra de olika abonnemangen.

Det finns flera faktorer du kan kolla på när du ska välja den bästa lösningen för dig. Till att börja med är det klokt att tänka igenom om ett lågt pris eller tillgång till unika funktioner och tjänster är viktigast för dig. Mobilabonnemang som exempelvis Halebop, Comviq, Call Me och oK Mobil erbjuder några av de lägsta priserna på marknaden.

Priserna går så lågt som 79kr om månaden. Dock får du inte mycket mer service än samtal, data och SMS. Om dina behov sträcker sig utöver detta bör du överväga att lägga lite mer pengar i månaden på ditt abonnemang.

🔎 Vilka extra tjänster?

 Om du väljer att begränsa dina möjligheter så ska du kolla närmre på Tele2, Telenor, 3 och Telmore. Där tillkommer nämligen en mängd extra varor till kunderna på vissa av deras mobilabonnemang. Det betyder dock också att priserna är en smula högre än hos de andra billiga alternativen som Comviq. Hos vissa får du bland annat:

 • Spotify Premium
 • Gratis samtal i hela Norden
 • Boktjänsten Flipp

Hos Halebop har de också fokus på att hjälpa konsumenter som önskar underhållning för pengarna som en del av deras abonnemang. Med Halebop kan du även få tillgång till:

 • Spotify
 • Readly
 • Cloud

Huvudregeln är alltså att ju mer du betalar för ditt mobilabonnemang, desto fler tjänster kan du få. På grund av den stora konkurrensen på marknaden så sjunker priserna hos leverantörerna. Det är alltså bra att jämföra olika erbjudanden då det ofta finns pengar att spara.

Vilka krav har du på ditt mobilabonnemang?

Utöver hur mycket underhållning du önskar att ha i ditt abonnemang ska du tänka över hur mycket samtalstid, data och hur snabb internetuppkoppling du vill ha. Du bör även överväga om du vill ha fria sms och om du behöver gratis samtal i utlandet.

Alla dessa krav och faktorer kan du få en överblick över och jämföra så du snabbt kan se hur du får mest för pengarna. Många svenskar betalar överpris för ett abonnemang de inte behöver, därför bör du ta en realistisk överblick på din förbrukning och dina mobilvanor. Välj det rätta för dig själv utan att bli ruinerad varje månad när mobilräkningen kommer.

Hur byter du ditt mobilabonnemang?

Många konsumenter har en föreställning om att det är besvärligt att byta från ett mobilabonnemang till ett annat. Därför slutar det ofta med att man nöjer sig med ett erbjudande som kanske inte riktigt passar till ens behov. Såhär behöver det dock inte vara då det faktiskt är otroligt enkelt att byta mobilabonnemang.

Det enda man behöver göra är att besluta sig för det rätta företaget och klicka på köp. När köpet är genomfört får du ett nytt simkort hemskickat som du sätter in i din mobil. Efter detta är du klar att komma igång. Du kan enkelt få ditt gamla nummer tillbaka och använda ett tillfälligt nummer medan ditt gamla blir överfört. Detta kan ta ett par dagar.

Det finns ingen anledning till att inte hitta ett billigare mobilabonnemang redan idag om du inte är nöjd med ditt nuvarande. Priserna på marknaden ändras hela tiden och nya företag tillkommer. Därför är det alltid bra att man med jämna mellanrum överväger om det är på tiden att byta till en ny mobiloperatör och få det lägsta priset med de flesta fördelarna.

Med eller utan bindning?

Även fast det är ganska enkelt och snabbt att byta mobilabonnemang så kan det finnas hinder. Vissa abonnemang är nämligen bindande, vilket betyder att du som kund är bunden till din mobiloperatör i en viss period.

Om du ändå önskar att byta behöver du betala det belopp som saknas för den perioden du är bunden till. Det är dock inte många abonnemang som har bindning i dag. Detta kommer du också få en överblick över i vår översikt.

Utöver bindning ska du också vara uppmärksam på om det finns avgifter att betala om du tecknar ett nytt abonnemang. Flera leverantörer kräver omkring 100 kronor när man tecknar ett nytt abonnemang, detta är dock långt ifrån alla.

Ska jag byta mobil när jag byter abonnemang?

 Sist men inte minst är det värt att överväga om du i samband med ditt byte av abonnemang också ska byta mobil. Detta är inte ett krav om du är nöjd med din nuvarande telefon.

Om du däremot vet att det inte är lång tid tills du behöver en ny mobil kan du spara pengar på att köpa en ny mobil i samband med ditt nya abonnemang. Det gäller särskilt om man önskar att byta till den nyaste smartphonemodellen. Du kan ofta få ett bra erbjudande när du tecknar abonnemang samtidigt. Det är dock inte alltid som detta är en fördel. Detta på grund av att priset för abonnemang ibland stiger en del och därmed ofta har fast bindningstid.

Hitta det billigaste mobilabonnemanget idag

När du har tänkt över de ovanstående kraven om ditt mobilabonnemang bör du vara klar att välja. Allt utifrån dina behov till det lägsta priset som erbjuds.

Det kan fortfarande verka svårt att göra eftersom det är så många mobiloperatörer och abonnemang att välja och hålla reda på. Därför finns vi här som samlar det hela på ett och samma ställe, så du snabbt och enkelt kan se dina möjligheter. Använd hemsidans jämförelsetjänst för att hitta det bästa mobilabonnemanget till dig.

Skriv en kommentar

one × 1 =