Konsumentbladet är oberoende och läsarorienterad. Vårt innehåll inkluderar reklamlänkar och gratis för alla.

Matkasse

Matkasse

Letar du efter matkassar?

Vi har finkammat marknaden och hittat de bästa och största leverantörerna av just matkassar.  Både när det kommer till pris, smak, tillgänglighet, tidsförbruk, svårighetsgrad och kvalitet. Följ våra leverantörers guide nedan, i allt 12 leverantörer, så att du lättare kan välja den bästa matkassen för just dig och din familj. Guiden innehåller reklamlänkar.

HelloFresh

hello fresh matkasse

Spara 30% på dina 2 första påsår och 20% på den tredje
personer2-4 Personer 3-5 Dagar Billig leveransFri
leverans vid första köp
Gå till affair

Simple feast

simple feast matkasse

20% Rabatt på din första leverans
personer2-5 Personer 3-5 Dagar Billig leveransFri leverans vid första köp Gå till affair

Linas Matkasse

linas matkasse

Få 30% rabatt på de första 2 matkassarna
personer2-6 Personer 3-5 Dagar Billig leveransLeverans: 49 kr Gå till affair

Middagsfrid

Middagsfrid matkassar

Fri leverans vid första köp
personer2-5 Personer 3-4 Dagar Billig leveransFri leverans Gå till affair
Matkomfort

matkomfort

Fri leverans vid abonnemang
personer2-6 Personer 3-4 Dagar pandeMaten är delvist förberedd Gå till affair
Årstiderna

aarstiderne

Få 30% rabatt vid första köp
personer1-5 Personer 3-5 Dagar pandeMaten är delvist förberedd Gå till affair
Marley Spoon
Marley spoon
Fri leverans vid första köp
personer2-4 Personer 2-4 Dagar pandeMaten är delvist förberedd Gå till affair
Hemköp
Hemköp
Ingredienser samt färdigrätter
personerFör hela familjen Du väljer pandeMaten är delvist förberedd Gå till affair

Mat.se

mat matkassar

Fri hemkörning nästa eftermiddag när du handlar för minst 750 kr.
personerFör hela familjen Du väljer pandeMaten är delvist förberedd Gå till affair

Matsmart

matsmart matkassar

Ingredienser samt färdigrätter
personerFör hela familjen Du väljer pandeMaten är delvist förberedd Gå till affair
Familyfood
Family food matkassar
Ingredienser samt färdigrätter
personer2-6 personer 5 Dagar pandeMaten är delvist förberedd Gå till affair

Företag:

 1. HelloFresh
 2. Simple feast
 3. Linas Matkasse
 4. Middagsfrid
 5. Matkomfort
 6. Årstiderna
 7. Marley Spoon
 8. Hemköp
 9. Mat.se
 10. Matsmart
 11. Familyfood
 12. Freshfood

Nr. 1 av 12: HelloFresh Matkassar – Lätta rätter för hela familjen

hello fresh matkasseHelloFreshs matkassar är en nykomling när det gäller matkassar. På kort tid har företaget dock blivit ett populärt val för familjer som vill ha god mat på bordet. HelloFresh erbjuder ett imponerande utbud av olika matkassar, så att du ska kunna hitta något som passar dig och dina behov. Det har bland annat gjort dem till testvinnare i den danska tidningen Söndagsavisen.

I allt har HelloFresh 4 olika kategorier som bjuder på något för varje smak. Du kan till exempel välja klassiskt som består av pålitliga och ofta mer klassiska rätter. Rätterna förbereds på endast 20 minuter.

Du kan också välja matkassen Familjevänligt, som passar bra till familjer med kräsna barn. Rätterna här är dessutom bra om dina barn vill hjälpa till i köket. Med den här matkassen kan ni alltså enkelt laga era rätter tillsammans.

HelloFresh har också en Vegetarisk kategori, denna har fokus på grönsaker och en med känsla för lyxiga råvaror. Kategorierna uppdateras med en ny rätt varje vecka och du kan själv välja vilka kategorier dina måltider ska komma från. När du har beslutat vilken slags mat du föredrar ska du välja hur ofta du vill att matkassarna ska levereras. Du ska dessutom välja om du vill ha mat till två, tre, fyra eller sex personer och till hur många dagar.

Du bestämmer själv tid för leverans

Det är lätt att beställa via hemsidan hellofresh.se, som snabbt guidar dig igenom de olika stegen. Därefter kan du njuta av att få råvarorna levererade hela vägen till dörren. Du bestämmer själv när levereringen ska ske (dock innan kl. 17) och det är inte ett krav att du själv är hemma.

Själva förberedelsen av maten blir också simpel med HelloFreshs Matkassar. I varje kasse hittar du alla råvaror som du ska använda samt ett utförligt recept. Alla rätterna är fräscha, sunda och varierade och tar högst 30 minuter att laga.

Konceptet är icke-bindande och du kan när som helst säga upp din prenumeration om matkassarna inte faller dig i smaken. Verksamheten erbjuder även 100% pengarna tillbaka-garanti om produkten inte lever upp till förväntan. Rätterna har fasta priser men varierar allt efter vilken kategori du väljer. Desto större mängder, desto mer spar du. Frakten kostar 29 kronor. Om du blir medlem så får du just nu de två första matkassarna med 30% rabatt, och nästa med 20% rabatt. Matkassarna finns och beställs på deras hemsida. Använd rabattkoden: HELLOAFF925.

HelloFresh

Nr. 2 af 12: Simple Feast matkassar – Det miljövänliga valet

simple feast matkasseSimple Feast är ett sprillans nytt måltidskoncept som bjuder på ekologisk och välsmakande mat. Det unika med Simple Feast är att du hoppar över förberedningsdelen. I en veckokasse får du tre förberedda middagsmenyer som du endast ska värma upp och servera. Du slipper alltså matlagningen tre gånger i veckan och får samtidigt sund, och inte minst ekologisk mat, gjord på bra råvaror.

Simple Feast är det uppenbara valet för dig som vill spara tid i köket. Konceptet är dessutom plantbaserat och uppmanar till att allt fler svenskar säger farväl till köttet. Det är både bra för din hälsa och för miljön. Därför får du välja mellan den vegetariska veckokassen Green Feast eller den veganska veckokassen Vegan Feast. Båda matkassarna erbjuder en explosion av smaker och intryck, och du kommer inte ens att sakna köttet.

Istället för en veckokasse, kan du välja Simple Feasts månadskasse. Här får du fyra spännande rätter hemskickade varje månad som bara ska värmas upp och serveras. Rätterna är självklart 100% ekologiska och plantbaserade.

Hållbara råvaror

Det är dock inte bara plantbaserat, som är nyckelordet hos Simple Feast. Hållbarheten är också en stor och viktig del av hela konceptet. Därför är råvarorna som används i rätterna framställda på ett hållbart sätt. Det samma gäller förpackningen, som är gjort av nedbrytningsbara material, som är skonsamma mot miljön. Om du är miljömedveten och vill vara lite extra snäll mot planeten så är Simple Feast ett riktigt bra val när det kommer till matkassar.

Oavsett vilken veckokasse du väljer är priset detsamma. Nämligen 63 kronor per portion, om du beställer till 4-5 personer, och 73 kronor om du beställer till 2-3 personer. Månadskassen kan du få för 75 kronor per portion. Frakten kostar 50 kronor och då blir det leveranat till dörren varje tisdag mellan kl. 7 och 17. Du får dessutom 20 procent rabatt på din första leverans om du använder koden “INTRO20”. Du hittar och beställer matkassarna på deras hemsida- simplefeast.com

Nr. 3 ud af 12: Linas Matkasse – Sund och varierad kost

linas matkasseLinas matkasse erbjuder matkassar som passar perfekt till den stressade familjen som drömmer om mer tid i vardagen. Varje vecka får du matkassar med tillhörande recept levererade hem till dörren. Matkassarna är utvecklade av personer med en passion och kärlek för god mat. Här finns stor variation i rätterna vilket betyder att de har mat som passar alla.

Hos Linas Matkasse väljer du först och främst om du vill ha mat till 3 eller 5 dagar. Det finns även möjlighet att välja mellan 3 olika typer av kassar. En vegetarisk, en klassisk och en med enkla recept. Här finns alltså bra alternativ för de som behöver hjälp med att skära ner på köttet och behöver äta mer fisk. Linas Matkasse ger dig en blixtsnabb väg till sund och varierad kost för hela familjen.

Matkassar - fisk och grönsaker

Enkla och utförliga recept

I varje matkasse följer det med ett utförligt recept som gör det möjligt för hela familjen att laga mat tillsammans. Viktigast av allt, det tar högst en halvtimme att förbereda maten. Det blir alltså mer ledig tid till allt det roliga. Du ska dock vara uppmärksam på att inte alla ingredienser är med i matkassen. Det kan alltså hända att du själv ska supplera med basvaror som ägg, havregryn, ättika, mjölk, kryddor, ströbröd, olja eller honung.

Din matkasse blir levererad hela vägen till dörren. Om du bor i Stockholm sker leveransen typiskt söndag eller måndag. Leverans är oftast gratis men vid din första beställning betalar du 49 kronor för frakt. Matkassarna fås för 2-6 personer. Den billigaste är den vegetariska kassen som du får för 664kr till en familj på 4 personer. Den klassiska matkassen kostar 699kr för 4 personer. Få 30% rabatt på de första 2 matkassarna. Du hittar och beställer matkassarna på Linas Matkasses hemsida.

Linas Matkasse

Nr. 4 ud af 12: Middagsfrid – God mat för hela familjen

Middagsfrid matkassarMiddagsfrid.se satsar stenhårt på att göra lätta och hälsosamma middagar till barnfamiljer. I en stressig vardag är det nämligen inte alltid så att hela familjen kommer överens om vad som ska lagas till middag. Genom att slippa matplaneringen och handlingen får hela familjen mer tid till det som ger glädje i vardagen. Fyra dagar i veckan slipper du stressen över vad familjen ska äta till middag, och stället kan ni avnjuta spännande och välsmakande rätter som kommer utveckla hela familjens smaklökar.

Med Middagsfrid.se får du välja mellan flera olika matkassar. Originalkassen står för favoriträtter för både stora och små. Barnen kan enkelt vara med i köket när maten ska förberedas. Lättlagade kassen är till dig som vill experimentera lite mer med matlagningen, här får du trendiga rätter som får det att vattnas i munnen.

När du valt den matkasse som passar bäst till dina behov så ska du välja hur många personer matkassen ska anpassas efter. Middagsfrid.se fungerar alltså både till barnfamiljer och till singlar.

Gratis leverans

I matkassarna hittar du de ingredienser som du ska använda och ett recept som är lätt att följa. Du ska dock vara uppmärksam på att det är en bra idé att ha basvaror såsom salt, peppar, olja och smakförstärkare hemma, då dessa inte följer med i matkassen. Utöver det ska du också själv se till att du har mjölk, ägg och ost. Du får dock alltid ett sms innan matkassen levereras, så du vet vilka saker du själv ska köpa.

Maten i matkassarna räcker i 3 till 4 dagar och levereras i starten på veckan. Levereringen är gratis och leveransområdet utvidgas hela tiden. Matkassarna hittas och beställs via deras hemsida.

Middagsfrid

Nr. 5 ud af 12: Matkomfort – Få steg till läcker mat

Matkomfort MatkassarMatkomfort.se har en mission om att bidra med sund och varierad kost och samtidigt ge mer tid till annat i vardagen. Detta gör de genom deras så kallade Kockkasse. Den innehåller goda ingredienser som du snabbt kan göra om till en näringsrik middag.

Hos Matkomfort är det mesta av arbetet avklarat i förväg. Maten är planerad, inköpt och förberedd. Det enda du själv ska stå för är att värma upp maten och servera den. Eftersom maten redan är delvist förberedd så behöver du inget recept. Du ska helt enkelt följa steg för steg guiden som du hittar i veckomailen eller via deras app.

Alla matkassar baseras på kvalitetsråvaror. De används för att skapa varierande och välsmakande måltider som passar de flesta. Det läggs fokus på att använda hållbara råvaror och fullkorn så att maten mättar. Det finns också fisk i matkassarna så att du och din familj kan vara säkra på att ni får i er de nödvändiga omega-3 fettsyrorna genom era måltider.

Varierat utbud av matkassar

Hos Matkomfort väljer du utifrån storleken på hushållet och vad ni tycker om att äta. Rätterna skiftar varje dag och om det finns en speciell rätt du gärna vill skippa kan du lätt byta ut denna mot en annan i beställningsprocessen.

Om du har behov för en grön hälso-boost kan du också välja matkassen Vego. Den är nämligen utvecklad av kostexperter och bygger på att vi ska äta mer grönt och färre kolhydrater i vardagen. Matkassen passar till 2-6 personer och är gjort till 3 dagar.

De resterande matkassarna gäller också från 3-4 dagar. Priserna varierar från 1350 kronor för premium i fyra dagar till 1150 kronor för Stora Familjens Kockkasse till 4 personer i 4 dagar. De levereras fasta dagar och frakten är gratis om du skaffar ett fast abonnemang. Matkassarna hittas och beställs på deras hemsida.

Matkomfort

Nr. 6 ud af 12: Årstidernas matkassar – Grön inspiration i vardagen

Årstiderna matkassarÅrstiderna har levererat sunda råvaror och recept till svenskarna sen ett par år tillbaka. Verksamheten är det uppenbara valet för dig som prioriterar bra råvaror, och även till dig som inte vill gå på kompromiss med ekologin. Årstiderna urskiljer sig från konkurrenterna när det gäller deras fokus om att erbjuda ett spännande och varierat urval av grönsaker. Detta kan enkelt piffa upp varje vardagsrätt. Viktigast av allt är att du får allt i en kasse. Allt från kött, grönsaker, smakgivare, kolonialvaror och mejeriprodukter. Du undgår dessutom matspill eftersom ingredienserna kommer i de mängder som du ska använda, oavsett om du lagar mat till en stor familj eller bara dig själv.

Årstiderna har ett stort urval av matkassar. I allt täcker sortimentet över 13 olika matkassar som kan tillfredsställa de allra flestas behov. Det finns både en vegansk, vegetarisk och en flexiteriansk matkasse, om du vill skruva ner för animaliska produkter och äta mer grönt.

Stort urval av matkassar

Du behöver varken äta efter speciella principer eller efter en diet för att välja Årstiderna. Bland de många möjligheterna hittar du matkassar som erbjuder familjevänliga rätter, favoriträtter och klassiker som de flesta gillar. De har även mat för dig som vill ha blixtsnabba recept, nya smakintryck från hela världen och för dig som vill ha en matkasse med säsongens råvaror. Alla recept är utvalda av duktiga kockar som vet hur man skapar en välsmakande och sund måltid på kort tid.

Du kan välja mellan att få matkassar till tre, fyra eller fem dagar i veckan som kan mätta allt från en till fem personer. Du kan dessutom köpa till en fruktkasse vid sidan av matkassen. Detta gör att du alltid har ett nyttigt mellanmål. Leveransen är gratis och du får riktigt bra kvalitet, och inte minst ekologi för pengarna, om du väljer Årstiderna. Matkassarna hittar och beställer du på deras hemsida – arstiderne.com.

Nr. 7 ud af 12: Marley Spoon – Hälsosam och varierad mat

Marley spoonOm du har många planer i veckan och svårt att kombinera familjens många planer, kan det vara svårt att hinna förbereda maten. Det kan bli svårt att samla alla runt middagsbordet. Här kan Marley Spoon erbjuda en värdefull hjälpande hand. Med deras olika box-koncept har det nämligen blivit möjligt att få färdiglagad middag levererat till dörren. Perfekt till alla kvällar då man inte själv har tid att vara i köket.

Även fast du inte förbereder maten själv är det stor skillnad mellan detta och hämtmat från pizzerian eller grillen. Alla rätterna är förberedda av professionella kockar som har känsla för detaljer och som använt de allra bästa råvarorna för att skapa en färdigställd måltid. Menyerna är mångsidiga och bjuder på en massa spännande nya rätter.

Du och din familj kan nu njuta av utsökta och vällagade måltider utan stress och planering. Bland rätterna kommer du både stöta på klassisk men också ny mat från fjärran länder. Många av oss kämpar med att hitta nya rätter men med Marly Spoon slipper du hitta på matidéer själv. Du kan se fram emot en god middag som utan tvekan kommer tillfredsställa de flesta smaklökar.

Matkassar som bara ska värmas upp

Med en matkasse från Marley Spoon kommer du inte att slösa tid i köket. Alla måltider ska nämligen bara värmas upp och så ska grönsakerna till salladen skäras. Detta för att bevara grönsakernas konsistens så att de smakar bättre än om de hackas i förväg.

Marley Spoon levererar på fasta dagar. Detta gör så du får god mat levererad till dörren alla veckans dagar, även i de mest stressiga perioderna.

Alla priser är inklusive frakt. Du ska bara komma ihåg att beställa vardags-menyerna. Du behöver inte vara hemma när maten blir levererad, du ska heller inte bekymra dig om hållbarheten på maten. Alla leveranser packas i plastlådor med kylelement, på så vis håller sig maten nämligen fräsch tills du kommer hem.

Matkassarna hittas och beställs på deras hemsida.

Marley Spoon

Nr. 8 ud af 12: Hemköp – Handla mat online

HemköpMed Hemköp som leverantör av mat blir det möjligt att skräddarsy nyttiga matplaner till just dina behov. Hemköps online-matbutik har ett stort urval av matvaror, ett bra val för dig som vill spara tid i vardagen.

Hemköp står för leveransen av deras produkter och deras filosofi är att de har bra priser på vardagsprodukter. Deras matkassar kan göra vägen till en bättre livsstil billigare och framförallt smidigare. Något annat som är smart med Hemköp är att du kan köpa färdigrätter så du inte själv behöver stå och förbereda maten i köket. Måltiderna ska nämligen bara värmas upp, serveras och avnjutas.

Hjälp till en hälsosam livsstil

En hälsosam livsstil kräver sund kost till alla dagens måltider. Hos Hemköp kan du få inspiration till frukost, lunch och middag. Deras hemsida består av ett fast sortiment av rätter där du själv kan välja dina favoriter. Bland rätterna hittar du bland annat köttbullar, kyckling i teriyakisås och rödkålssallad. Där finns alltså något för alla. Hemköps artiklar uppdateras varje månad så du inte stöter på samma måltider om och om igen. Det anges även alltid hur många kalorier och hur mycket protein som rätterna innehåller, och det finns också glutenfria rätter.

Frakten är billig, och du behöver inte vara hemma när matkassarna levereras. Kassarna är alltid packade med kylelement så att maten håller sig färsk tills du kommer hem.

Nr. 9 ud af 12: Mat.se – Fokus på hälsa och välbefinnande

mat matkassarOm enkelhet och smak är det viktigaste kriteriet för dig när du ska välja matkasse borde du se närmare på Mat.se/matkassar. Konceptet är nämligen skräddarsytt till dig som vill ha nyttiga och läckra måltider direkt till dörren. Med Mat.se får du med ett recept så du enkelt kan förbereda maten. Du kan dessutom köpa alla dina andra varor samtidigt, vilket är ett stort plus hos många konsumenter. Det kan vara svårt att hålla sig till den hälsosamma livsstilen. Speciellt när man ödslar tid på att köpa nyttiga råvaror och samtidigt ska tänka på att förvandla det till en god måltid. Med matkassar från Mat.se kan du fokusera på dina mål för inom hälsa och ditt välbefinnande utan att stressa i köket.

Oavsett om du är ute efter att gå ner i vikt eller äta nyttigare och mer varierad kost kan du sammanställa en matkasse som passar till dina behov. Du kan välja mellan olika spännande matkassar på deras hemsida mat.se.

Ideellt till singlar eller mindre familjer

Mat.se har matkassar som är ideella för både singlar och familjer. Alla matkassar kan nämligen fås som singelkassar eller upp till fyra personer. Där är ingen bindning hos Mat.se så du kan alltid ångra dig. Leverans sker flera gånger i veckan. Matkassarna hittas och beställs på deras hemsida.

Mat.se

Nr. 10 ud af 12: Matsmart – Säljer varor som annars går till spillo

matsmart matkassarVill du göra något bra för planeten och samtidigt spara pengar? Då är Matsmart vägen fram. Varumärket erbjuder varor som är sorterade från överproduktion, har felaktiga förpackningar, säsongsbestämda trender och som har passerat hållbarhetsdatum. Dessa varor säljs därför mycket billigare än normalt.

Med Matsmart slipper du handla för fullpris, och alla varor blir levererade direkt till dörren. Produktsortimentet innehåller dessutom ekologiska och veganska varor.

Säker mat

Alla varor lever upp till livsmedelsverkets riktlinjer. Men det är inte bara matvaror som Matsmart står för. Du kan nämligen välja att få hygien, apotek och rengöringsprodukter med hem. Därför kan du köpa mycket av det du behöver på ett och samma ställe.

All mat är packad i smarta förpackningar så du alltid kan ta dina nyttiga måltider med dig. Måltiderna kräver nämligen ingen uppvärmning. På förpackningen kan du dessutom alltid hitta information om måltidens näringsinnehåll så att du vet precis vad maten innehåller.

Matsmart

Nr. 11 ud af 12: HelloFresh – Allt i ett

hello fresh matkasseHelloFresh är ett välkänt koncept utomlands, som en av de största matleverantörerna och har nu kommit till Skandinavien. HelloFreshs koncept har fokus på att göra matlagning så enkelt och snabbt som möjligt för den stressade familjen. Här får du ingredienser till att laga goda, välsmakande och enkla måltider varje kväll.

HelloFresh har ett erfaret team av professionella kockar till att sammanställa matkassarna. Kockarna är med och skapar en lång lista av spännande recept. Nyckelorden hos HelloFresh är kvalitet och enkelhet. Detta kännetecknar också samtliga matkassar. Du kan välja mellan fyra olika kassar som passar till alla målgrupper och behov. Det finns Den klassiska, som är en prisvänlig favorit, som är populär hos de flesta. Det finns även Den Familjevänliga som bjuder på många av barnens favoriträtter med en tvist. Till dig som vill ha det så enkelt som möjligt när det gäller middagen finns Den snabba. Denna innehåller enkla och välsmakande rätter från hela världen. Sist men inte minst hittar du Den vegetariska som fokuserar på vegetariska rätter.

Hur länge räcker maten?

Du bestämmer själv om du vill att HelloFresh står för dina måltider tre, fyra eller fem dagar i veckan. Kassarna fås till antingen två eller fyra personer. Du undgår även matspill då portionerna och ingredienserna är noggrant fastställda.

Frakten är inkluderad i abonnemangspriset och levereras måndag, tisdag och söndag till utvalda postnummer. Matkassarna kostar mellan 42-62 kronor per kuvert och det finns ingen bindningstid, så det är helt okej att ångra sig. Matkassarna hittas och beställs på HelloFreshs hemsida där du får rabatt på de första leveranserna.

HelloFresh

Nr. 12 ud af 12: Familyfood – Inspiration till middagar

Family food matkassarHar du svårt att komma på vad du ska laga till middag i vardagen? Varför låter du inte andra vara kreativa åt dig i stället? Familyfood är det ideella konceptet för dig som saknar inspiration till välsmakande och spännande mat.

5 dagar i veckan kan du slippa planera dina måltider. Här levererar Familyfood nämligen en matkasse med alla de ingredienserna du behöver för att skapa magi i köket. Menyerna varierar från vecka till vecka och bjuder på allt från svenska till italienska och mexikanska rätter. Det är alltså rikligt med möjligheter för att få klassiska och nya spännande rätter på bordet.

Under jämna veckor finns det alltid en fiskrätt med i måltiderna. Utöver detta hittar du alltid grönsaker och sallad som tillbehör, då Familyfood försöker att inspirera till att äta hälsosamma middagar.

Du kan välja mellan 7 olika matkassar. Standardkassen, flexitar matkassen, barnkassen, lilla matkasse, vegetarisk, LCHF matkasse eller kockens utvalda.

Mat till 5 dagar i taget

Du ska själv stå för basvarorna i köket för att kunna laga alla rätterna från Familyfood under veckan. Det gäller bland annat varor som crème fraiche, ägg, mjölk, smör, mjöl, senap, havregryn och majonnäs.

Hos Familyfood köper du t.ex. mat fyra gånger i taget, men du kan själv välja hur många människor maten ska räcka till. Alla kassarna kommer i olika storlekar och varianter som passar till 2-6 personer. Frakten är gratis och levereras till dörren. Matkassarna hittas och beställs på “Familyfood’s” hemsida.

Matkassar test och pris

Det är mer populärt än någonsin att minska på turerna till mataffären och matplaneringen. Därför är konkurrensen på marknaden för matkassar enorm. Stora leverantörer som Årstiderna och HelloFresh upplever stor framgång i försäljningssiffrorna.

Flera rikstäckande leverantörer upplever starkt stigande siffror av matkassar. Detta eftersom svenskarna har öppnat upp ögonen för hur detta kan underlätta i vardagen. Även fast flera av dessa verksamheter kan visa en rekordförsäljning det senaste året, är det inte omöjligt att ett priskrig är på väg. Detta kan naturligtvis sätta stor press på företagen, men för dig som konsument är det en stor fördel. Om det sker kommer priserna att bli allt billigare, för att locka till sig ännu fler köpare.

Det finns mycket pengar att spara om du sätter dig in i var du får den bästa produkten till det bästa priset. Därför kan ett matkassetest vara ett nyttigt redskap. Detta ger inblick i vilka företag som ger den bästa kvaliteten till det bästa priset. Du bör alltså jämföra företag med varandra när du ska välja den bästa matkassen för dig.

Först och främst är det självklart viktigt att titta på priset om du vill ha en bra matkasse till en billig peng. Expressen och Svd har nyligen gjort ett matkassetest som visar var och hur du sparar mest pengar. I testet poängterar de hur viktigt det är att kolla på priset per måltid, på det sättet undgår du att inte bli lurad på pengar.

Detta test visar att du kan spara mycket pengar genom att fokusera på vilken matkasse som är billigast per måltid. Även fast pris och kvalitet ofta kopplas ihop, så är det viktigt att överväga om du betalar för mycket pengar för din matkasse.

Kan jag få leverans av matkassar till dörren?

När du ska välja matkasse är det viktigt att undersöka om du kan få den levererad till ditt område. Matkassar som levereras till dörren är en stor hjälp i vardagen. Det är dock inte alla som kan ta del av det. Generellt är de stora företagen bra på att sprida ut deras service. Detta så du kan få god mat oavsett var i landet du är bosatt. Vissa företag har dock sina begränsningar, särskilt de mindre och nystartade. Däremot har man nästan alltid tillgång till matkassar om man bor i storstäder som:

 • Göteborg
 • Stockholm
 • Malmö
 • Uppsala
 • Västerås
 • Örebro
 • Linköping
 • Helsingborg
 • Jönköping
 • Norrköping
 • Lund
 • Umeå
 • Gävle
 • Borås
 • Södertälje
 • Eskilstuna
 • Halmstad
 • Växjö
 • Karlstad

Det är när man bor i utkanten av Sverige som det blir svårt. Däremot har många företag ett mål om att kunna erbjuda matkassar till hela landet. Inom en snar framtid kan man alltså förvänta sig leverering av matkassar i hela Sverige.

En enkel och hälsosam matkasse för alla

Marknaden för matkassar har exploderat i Sverige de senaste åren. Svenskarna har verkligen öppnat upp ögonen för hur stor hjälp det kan vara i vardagen. Anledningen är dock inte alltid att man inte har tid att laga mat själv. För många är matkassar ett sätt att bryta sina rutiner på, och prova något nytt. Inte minst nya rätter man aldrig tidigare hade tänkt på att laga där hemma.

Det är speciellt barnfamiljer som brukar upprepa samma måltider om och om igen. Här kan matkassar vara en smart lösning som presenterar nya råvaror och smakintryck både för stora och små. Matkassarna är som regel alltid granskade så rätterna innehåller de näringsämnena som är nödvändiga för en sund och varierad kost.

Matkassar kan också vara ett steg i rätt riktning om du drömmer om att äta grönare och mer hälsosamt. Det finns otroligt många olika möjligheter att välja mellan, oavsett om du bara äter ekologiskt, är vegetarian, har allergier eller bara önskar att undvika särskilda varor. Du hittar nästan alltid en matkasse som passar just dina behov. Idag finns matkassar som är anpassade efter alltifrån familjer, glutenfritt och lowcarb. Det finns alltså ingen ursäkt till att inte prova konceptet som ökat enormt i popularitet på sistone.

Spara pengar på middagen

Många konsumenter har en idé om att det är allt för dyrt med matkassar. Detta behöver dock inte alls vara sant. Idag finns ett stort urval av matkassar, i alla olika prisklasser. Det som är så bra med matkassar är dessutom att du betalar ett fast pris för allt du ska använda till middag. Därmed slipper du spontana småköp, som enkelt brukar göra din shoppingrunda dyrare. Att prenumerera på en matkasse kan faktiskt därför också göra att du sparar pengar. Det kan också vara vägen till mindre matspill, eftersom kassarna är sammanställda efter ett visst antal personer och dagar, och endast innehåller de ingredienser som du behöver. Det är både bra för ekonomin och för miljön.

Slutsats

Vi kan alla relatera till känslan av att komma hem på kvällen efter en lång dag på jobb eller skola, till ett tomt kylskåp. Först måste du tänka på vad du ska laga, och sen måste du köpa det du inte har hemma. Det kan snabbt bli en onödig stressfaktor i vardagen om du varje dag ska tänka på vad du ska äta och när du ska handla. Allt för ofta slutar det med att man köper hämtmat runt hörnet, en sällan så hälsosam eller hållbar lösning. Vi blir allt mer uppmärksamma på vad vi äter, och vi vill kunna servera nyttiga och välsmakande måltider både till oss själva och familjen.

Om du är trött på att stressa över vad du ska äta till middag, är matkassar lösningen. Med en matkasse får du en genväg till nyttig och lättlagad mat. Du slipper upprepade och tidskrävande turer till matbutiken, vilket resulterar i mer energi i vardagen och mer kvalitetstid med familjen.

Önskar du också lättlagad, nyttig och god mat levererad till dörren borde du starkt överväga att prenumerera på matkassar. Det kan dock vara svårt att lista ut vilken matkasse som passar dig och din budget bäst. Innan du beslutar dig för vilken matkasse du ska välja finns det ett par saker du bör överväga. Först och främst ska du tänka på vilka krav du har – ska din mat vara ekologisk, vegetarisk, vegansk, plantbaserad, exotisk eller familjevänlig?

Utöver detta ska du överväga hur viktigt priset är. Det är stor skillnad på de billigaste och dyraste matkassarna. Du ska också lista ut hur mycket tid du är villig att spendera på matlagningen. Vill du endast få råvaror och recept eller vill du få färdiglagade rätter? Sist men inte minst ska du ha i åtanke att inte alla företag levererar till hela landet.

KÄLLOR OCH HÄNVISNINGAR