Konsumentbladet är oberoende och läsarorienterad. Vårt innehåll inkluderar reklamlänkar och gratis för alla.

Köksredskap

KitchenAid kaffemaskinstest – TOPP 3 bästa

Kitchenaid-kaffemaskin-test

Riktigt många av oss börjar dagen med en kopp kaffe. Om du bryr dig om kvalitet på det svarta guldet, så bör du kanske uppgradera din kaffemaskin. KitchenAid är utan tvekan en av de ledande på marknaden över bra och hållbara kaffemaskiner. I den här artikeln kan du läsa mer om tre modeller från det populära märket KitchenAid, gemensamt för alla tre är att de har fått riktigt bra betyg både här i Sverige och utomlands.

#1 av 3: KitchenAid drip kaffemaskin

 • ✅ Bra recensioner 

KITCHENAID Drip kaffemaskine 12 kopper

KitchenAid har länge varit i toppen över högkvalitativa kaffemaskiner, och den här modellen lever verkligen upp till sitt rykte. Det här är en kaffebryggare med en helt unik design i glas som gör att du kan följa med i hela bryggningsprocessen. Samtidigt ser den riktig snygg ut och blir en fin inredningsdetalj i köket. Maskinen garanterar effektiv och stabil temperatur under hela bryggningen, vilket resulterar i gott kaffe med en fyllig smak. Maskinen är lätt att använda, du startar den enkelt genom att trycka på en knapp.

💡 Specifikationer:

 • 🔺 Effekt: 1440 watt
 • 🔺 Kapacitet: 1 liter
 • 🔺 Antal koppar per bryggning: 12

 

Till WhiteAway

 

#2 av 3: KitchenAid kaffemaskin – Cold Brewer 4212SX

 • ✅ Bäst i test bland experter hos coffeereview.com
 • ✅ 4 av 5 stjärnor hos amerikanska everythingkitchens.com

KitchenAid kaffemaskin Cold Brewer 4212SX

Cold brew är en riktig trend just nu när det kommer till kaffe. Om du också hoppa på trenden så bör du investera i denna imponerande modell från KitchenAid. Maskinen brygger kaffe från kallt vatten, kaffet ska ligga i blöt i 12-24 timmar så att man får ut så mycket smak och arom som möjligt från kaffebönorna. Maskinen förvaras i kylskåpet, så att du alltid kan få färskt, kallt kaffe. Du får upp till hela 14 koppar på en bryggning. Själva maskinen är gjord i rostfritt stål och har ett smart handtag så den enkelt kan flyttas från en plats till en annan.

💡 Specifikationer:

 • 🔺 Kapacitet: 0,85 liter
 • 🔺 Antal koppar per bryggning: 14
 • 🔺 Höjd: 17,5 cm
 • 🔺 Bredd: 20,3 cm
 • 🔺 Djup: 17,8 cm
 • 🔺 Vikt: 4,17 kg

https://www.kitchenaid.se/kaffemaskin

#3 av 3: KitchenAid kaffemaskin – Pour Over 802EER

 • ✅ Bäst i test hos Konsumentrådet Tænk 
 • ✅ Många bra användarrecensioner

KitchenAid kaffemaskin Pour over 802EER

Om du vill ha det bästa av det bästa i köket, så bör du satsa på den här kaffemaskinen. Här får du nämligen en riktig snygg maskin, men en unik retrodesign. Själva teknologin däremot, är allt annat än retro. Med ett enkelt knapptryck kan du välja om du vill ha mellanrostade eller mörkrostade bönor. Du kan göra två eller åtta koppar kaffe i taget, och smaken är alltid på topp. Kannan har en smart värmeplatta i botten, som gör att kaffet kan hålla värmen i upp till 30 minuter efter bryggning.

💡 Specifikationer:

 • 🔺 Effekt: 1200 watt
 • 🔺 Kapacitet: 1,18 liter
 • 🔺 Antal koppar per bryggning: 8
 • 🔺 Höjd: 38,4 cm
 • 🔺 Bredd: 22,1 cm
 • 🔺 Djup: 28,7 cm
 • 🔺 Vikt: 3,17 kg

https://www.kitchenaid.se/kaffemaskin

Så hittar du den rätta kaffemaskinen

Att brygga gott kaffe är lite av en konst, och det kräver en ordentlig kaffemaskin om du ska få det mesta ut av bönorna. Att hitta rätt kaffemaskin är dock inte helt lätt, det finns nämligen ett hav olika varianter på marknaden idag. Det har blivit allt viktigare för oss att kaffet smakar gott, och att känna till tekniken bakom bryggningen. I den här artikeln guidar vi dig till vad du bör tänka på, innan du köper en ny kaffemaskin.

Budget

Först och främst behöver du tänka över vad du har för budget. Priserna för kaffemaskiner varierar mycket, men du kan faktiskt få en riktigt bra maskin utan att det behöver kosta skjortan.

Tid

En annan viktig faktor är hur lång tid du är villig att lägga på att göra en kopp kaffe. Om du har en stressig vardag, kan det vara fördelaktigt med en maskin som blixtsnabbt gör gott kaffe – exempelvis en kapselmaskin. Vill du däremot satsa på något av högre kvalitet, finns det en rad olika mer avancerade modeller att välja mellan. Dessa kräver ofta lite mer tid för att producera en kopp kaffe, men ger en enastående smak som är värd att vänta på.

Design

En kaffemaskin står ofta framme på en utvald plats i köket. Därför är det för många viktigt att maskinen är fin att titta på. Idag finns det många snygga modeller att välja bland, som kan bli en riktigt stilren detalj bland köksinredningen. Oftast är kannorna gjorda av antingen glas eller stål, och de har väldigt olika look. Kannor av stål är ofta bättre på att hålla värmen, men svåra att göra rent eftersom det oftast ska göras för hand. En glaskanna kan du däremot enkelt diska i maskin.

Funktioner

Det är olika från modell till modell, hur många och vilka funktioner du får med i köpet. För en del är det viktigt att maskinen till exempel har automatisk avstängning. Andra vill ha en timer på sin kaffemaskin, så att maskinen automatiskt brygger en kopp kaffe lagom till du kliver upp på morgonen.

5 olika slags kaffemaskiner

kaffemaskin test kitchenaid

Enligt vitvaroförsäljaren WhiteAway kan man välja mellan fem olika typer av kaffemaskiner. Det som skiljer dem åt är hur involverad du själv är i själva bryggningsprocessen. Detta är förstås en smakfråga men också en fråga om tid och budget. Här kan du lära dig lite mer om de fem olika typerna:

 • 🔺 Kaffemaskin med filter
 • 🔺 halvautomatisk espressomaskin
 • 🔺 Automatisk espressomaskin
 • 🔺 Helautomatisk espressomaskin
 • 🔺 Kapselkaffemaskin

1. Kaffemaskin med filter

En kaffemaskin med filter är det gamla hederliga alternativet som aldrig sviker. Det är faktiskt också den här varianten som finns i de allra flesta hem. Maskinen består av en tratt och en glaskanna, maskinen värmer upp vattnet och häller det över det malda kaffet. Det enda du ska göra är att byta filter, dosera kaffe efter behov och fylla upp vattenbehållaren. Den här varianten är bra för dig som gör en hel kanna kaffe i taget.

2. Halvautomatisk espressomaskin

Den här maskinen är till dig som är en riktig kaffenörd. Här får du nämligen full kontroll över hela processen, du ska själv mala bönorna och bestämma hur mycket vatten du ska använda. Dessutom kan du använda ångmunstycket till att göra kaffe med skummande mjölk. Den här maskinen är till dig som inte har något emot att det tar tid att brygga en god kopp kaffe.

3. Automatisk espressomaskin

En automatisk espressomaskin påminner mycket om den halvautomatiska, skillnaden är att du slipper mala kaffet, eftersom maskinen har en inbyggd kaffekvarn som maler bönorna. Dessutom brygger den automatiskt, så du kan både spara tid och få en bra smakupplevelse. Mjölken ska du dock fortfarande själv ånga i en stålkanna.

4. Helutomatisk espressomaskin

Om du väljer en helautomatisk modell så behöver du inte själva skumma mjölken, det tar nämligen maskinen hand om. När det kommer till denna maskin kan du välja bland en uppsjö av olika funktioner. Du kan både få en kraftfull espresso och en krämig och smarrig cappuccino. De flesta helautomatiska maskiner har dessutom en funktion som gör att den rengörs automatiskt. En sensor i maskinen talar om när det är dags att sätta igång rengöringsprogrammet.

5. Kapselkaffemaskin

Om du vill spara tid och undvika besvär så är en kaffemaskin med kapslar den ultimata lösningen. Här sätter du endast i en kapsel i maskinen och trycker på en knapp. Du får utsökt kaffe på nolltid! Det här är därför det perfekta alternativet för stressiga vardagar, där det kanske inte finns tid för avancerad kaffebryggning. Själva maskinerna är lite billigare än många espressomaskiner, men du bör vara uppmärksam på att kapslarna kan vara dyra. Priset för en kopp kaffe från kapsel kan ibland komma upp i tre gånger så mycket som en vanlig kopp kaffe.

Så har vi valt ut våra KitchenAid topp 3 kaffemaskiner

Den här artikeln bygger på en ordentlig undersökning av många olika tester från både Sverige och andra länder. Konsumentbladet har alltså inte själva provat alla kaffemaskiner, men däremot har vi baserat våra rekommendationer på resultat från trovärdiga källor.

Konsumentrådet Tænk

Konsumentrådet Tænk är en självständig organisation i Danmark. Organisationen jobbar på att göra den danska marknaden transparant för konsumenterna. Detta göra genom grundliga tester av olika produkter. Här kan du med andra ord vara säker på att få en objektiv utvärdering av aktuella produkter. Det här gäller förstås även kaffemaskiner. Tænks test av kaffemaskiner uppdaterades senast i december 2018, och hittills har 21 olika maskiner testats. Produkterna bedöms utifrån en rad olika kriterier, som till exempel hur användarvänlig den är och hur lång tid det tar att brygga en kopp kaffe. Du hittar hela testet här. Dock krävs det att du är betalande prenumerant för att få tillgång till hela testet.

Råd och Rön

Den svenska konsumentorganisationen Råd & Rön hjälper konsumenter till att spara både tid och pengar. Hemsidan har gjort ett omfattande test av just kaffemaskiner, som senast uppdaterades i 2018. Totalt har Råd & Rön testat 18 modeller, varav flera är från KitchenAid. Produkterna testas och bedöms utifrån bland annat kaffets smak och design. Du hittar hela testet här.

Coffeereview.com

Coffeereciew.com är en sida som är skapad av kaffenördar. Här kan du djupdyka ner i kaffevärlden genom olika blogginlägg, artiklar och recensioner. Den amerikanska sidan har förstås även testat flera olika kaffemaskiner, du kan läsa mer här.

Everythingkitchens.com

Om du också älskar att vara i köket och letar efter inspiration till nya köksredskap, så kanske du redan känner till Everythingkitchens.com? Detta är nämligen en amerikansk hemsida som sysslar med allt möjligt som har med just köksredskap att göra. De har även recensioner av olika spännande produkter, du kan läsa mer här. 

Skriv en kommentar

3 × 5 =