Konsumentbladet är oberoende och läsarorienterad. Vårt innehåll inkluderar reklamlänkar och gratis för alla.

Köksredskap

KitchenAid kaffemaskins-test – De 3 bästa recensionerna

Kitchenaid-kaffemaskin-test

KitchenAids kaffemaskiner är utan tvekan en av de ledande på marknaden när det gäller bra och hållbara kaffemaskiner. Här i artikeln kan du läsa mer om tre modeller från KitchenAid, som alla har presterat bra i tester både i Sverige och utomlands. En god kopp kaffe är en bra start på dagen för många av oss. Vill du höja kvaliteten på det svarta guldet är det möjligt att du behöver uppgradera din kaffemaskin

 Vårt kitchenaid kaffemaskins-test går igenom:

 • ✅ 3 modeller
 • ✅ Så hittar du den rätta maskinen
 • ✅ 5 olika typer av kaffemaskiner
 • ✅ Så har vi valt ut våra topp 3

1. KitchenAid Artisan kaffemaskin 5KCM0812 🏆

 • ✅ Bäst i test hos Danska Konsumentrådet Tænk
 • ✅ Bra recensioner hos Råd & Rön

KitchenAid kaffemaskin Artisan 5KCM0812

KitchenAid har länge varit ledande på marknaden med kaffemaskiner av hög kvalitet, denna modell lever helt upp till den förväntningen. Maskinen har ett säkert system med stabil temperatur under hela bryggningsprocessen. Detta resulterar i att du alltid kan räkna med en utsökt kopp kaffe med fyllig smak.

Denna modell är i unik och har iögonfallande design som ger ett snyggt intryck på köksbänken. Maskinen är en sifonkaffebryggare med helt unik design i glas, vilket betyder att du kan följa hela bryggningsprocessen. Maskinen är också väldigt enkel att använda, du sätter lätt igång bryggningen genom ett enda knapptryck.

💡 Specifikationer:

 • 🔺Effekt: 1440 watt
 • 🔺Kapacitet: 1 liter
 • 🔺Antal koppar per bryggning: 8
 • 🔺Höjd: 24 cm
 • 🔺Bredd: 39 cm
 • 🔺Djup: 42 cm
 • 🔺Vikt: 4,68 kg

 


 

2. KitchenAid Cold Brewer kaffemaskin 4212SX 🏆

 • ✅ Bäst i test bland experter hos coffeereview.com
 • ✅ 4 av 5 stjärnor hos amerikanska everythingkitchens.com

KitchenAid kaffemaskin Cold Brewer 4212SX

Cold brew är den stora trenden på kaffemarknaden just nu. Om du vill testa på trenden bör du absolut investera i den här imponerande modellen från KitchenAid. Maskinen brygger kaffet från kallt vatten och kaffet bryggs genom att det blötläggs i 12-24 timmar. På detta sätt extraheras maximalt med smak och arom från bönorna.

Maskinen förvaras i kylen, så du kan alltid fylla på med nytt färskt kaffe. Maskinen rymmer hela 14 koppar på en enda bryggning och den är gjord i snyggt rostfritt stål. Kaffemaskinen har dessutom ett smart handtag för att underlätta förflyttning av maskinen.

💡 Specifikationer:

 • 🔺Kapacitet: 0,85 liter
 • 🔺Antal koppar per bryggning: 14
 • 🔺Höjd: 17,5 cm
 • 🔺Bredd: 20,3 cm
 • 🔺Djup: 17,8 cm
 • 🔺Vikt: 4,17 kg

 

3. KitchenAid 1204EOB kaffemaskins-test 🏆

 • Bäst i test hos Danska Konsumentrådet Tænk
 • ✅ Många bra användarrecensioner

KitchenAid kaffemaskin Pour over 802EER

Om du letar efter det allra bästa på marknaden till ditt kök, bör du titta närmre på den här kaffemaskinen från KitchenAid. Modellen är en snygg och unik maskin i retro-design. Men oroa dig inte, det enda retro med maskinen är designen, tekniken är nämligen en av de främsta på marknaden.

Med ett lätt knapptryck han du välja om du föredrar medium eller mörkrostning av dina bönor, du kan sedan brygga två eller åtta koppar kaffe åt gången. Oavsett vad du väljer är smaken garanterat på topp. Tillbringaren har dessutom en smart värmeplatta i botten som ser till att kaffet kan hållas varmt i upp till 30 minuter efter bryggningen.

💡 Specifikationer:

 • 🔺Effekt: 1100 watt
 • 🔺Kapacitet: 1,7 liter
 • 🔺Antal koppar per bryggning: 12

 

Hur hittar du den rätta kaffemaskinen?

Kaffebryggning är en mindre vetenskap. Därför är det förståeligt att behöva en ordentlig maskin om du vill få ut det mesta av bönan. Det kan dock vara svårt att veta vilken maskin man ska välja, med alla alternativ som finns på marknaden idag. Det finns massvis med maskiner beroende på intressegrad, om du till exempel är mycket intresserad av tekniken bakom kaffet. Här nedan hittar du vår guide till vad du bör tänka på innan du köper en ny kaffemaskin.

Budget

Först och främst bör du naturligtvis själv bestämma vilken budget du har att jobba med. Priserna kan variera otroligt mycket från modell till modell. Det finns dock massor av bra kaffemaskiner som inte kostar skjortan.

Tidsförbruk

En annan viktig faktor att överväga är hur mycket tid du är villig att tillbringa på att brygga ditt kaffe. Om du ofta är upptagen eller har en hektisk dag kan det vara viktigt att ha en maskin som snabbt och enkelt brygger gott kaffe. Ett bra alternativ för detta är en kapselmaskin. Om kvalitet istället är en högre prioritet för dig finns det många fler avancerade modeller. Dessa maskiner tar ofta längre tid att brygga kaffet, men detta lönar sig genom den mer framstående smaken.

Design

Eftersom kaffemaskinen oftast är placerad på en central och iögonfallande plats i köket kan det kan det för många konsumenter vara viktigt att välja en maskin med snygg design. Idag finns det många modeller på marknaden med modern och unik design som passar alla sorters hem. Den stora visuella skillnaden är att kannorna oftast är gjorda av antingen glas eller stål. Stålkannorna har fördelen att de håller värmen bättre, men de är också svårare att göra rent då de måste diskas för hand. Glaskannorna kan oftast diskas i diskmaskin.

Funktioner

Antalet funktioner som ingår varierar från modell till modell. För en del är det viktigt att maskinen har automatisk avstängning, andra uppskattar att maskinen har en timer. Med en timer kan du ställa in maskinen på att automatiskt starta bryggningen så du kan vakna till nybryggt kaffe.

5 olika typer av kaffemaskiner

kaffemaskin test kitchenaid

Enligt vitvaruhandlaren WhiteAway, finns det fem olika typer av kaffemaskiner att välja mellan. Den stora skillnaden mellan dem är hur mycket du själv vill vara involverad i bryggningsprocessen. Valet av den rätta maskinen är en fråga om smak och om tid och budget. Nedan kan du läsa mer om alla de fem typerna:

 • 🔺 Kaffemaskin med filter
 • 🔺 Halvautomatisk espressomaskin
 • 🔺 Automatisk espressomaskin
 • 🔺 Helautomatisk espressomaskin
 • 🔺 Kaffemaskin med kapslar

1. Kaffemaskin med filter

En kaffemaskin med filter är en klassiker som aldrig går ur tiden. Filtermaskinen är utan tvekan den vanligaste sortens kaffemaskin som finns i de flesta hem. Maskinen består av en tratt för kaffefiltret över en glaskanna, maskinen värmer alltså upp vattnet och droppar det över det malda kaffet i filtret. Allt du behöver göra är att byta filter, dosera kaffet och fylla på vattentanken. Denna sorts kaffemaskin är bra för dig som brygger mycket kaffe i taget.

2. Halvautomatisk espressomaskin

Den halvautomatiska espressomaskinen är perfekt för dig som är en riktig kaffenörd. Du har här full kontroll över hela processen, du maler och pressar bönorna själv och bestämmer hur mycket vatten som ska användas till bryggningen. Vill du ha skummad mjölk kan du också göra detta själv med hjälp av ångmunstycket. En halvautomatisk kaffemaskin är för dig som njuter av processen och inte har något emot att det tar lite extra tid.

3. Automatisk espressomaskin

En automatisk espressomaskin är i princip samma som den halvautomatiska. Den enda skillnaden är att du inte behöver mala kaffet själv, maskinen har nämligen en inbyggd kaffekvarn som gör det åt dig. Den har också automatisk bryggning, så du sparar lite tid men får ändå en god smakupplevelse. Mjölken får du fortfarande skumma själv i en stålkanna.

4. Helautomatisk espressomaskin

Om du väljer en helautomatisk modell behöver du däremot inte ånga mjölken själv, det hanterar maskinen av sig själv.  Med en helautomatisk espressomaskin kan du välja mellan en mängd olika funktioner och brygder, allt från en stark espresso till en krämig cappucino finns att välja på. De helautomatiska maskinerna sköter kaffemalningen, bryggningen, mjölkskumningen och ofta har de även ett automatiskt rengöringsprogram. En sensor på maskinen notifierar dig när det är dags för en rengöring och allt du behöver göra är att starta programmet.

5. Kaffemaskin med kapslar

Vill du spara tid och undvika krångel? Då är en kaffemaskin med kapslar den perfekta lösningen. Välj bara den önskade sortens kaffekapsel, placera i maskinen och starta med ett knapptyck – du har gott kaffe på nolltid. Kapselkaffe är det perfekta vardagsvalet där det inte finns tid för den mer avancerade kaffebryggningen. Dessa maskiner är också lite billigare än många espressomaskiner, men tänk på att kapslarna kan vara riktigt dyra. Priset på en kopp kaffe från kapslar kan lätt vara tre gånger så mycket som priset på en vanlig kaffe.

ℹ️ Hur har vi valt ut våra topp 3?

Artikeln är baserad på en grundlig genomgång av flera tester från både Sverige och utlandet. På Konsumentbladet har vi inte testat maskinerna själva, men har baserat våra rekommendationer på resultat från de olika trovärdiga källornas recensioner av produkterna. Nedan kan du läsa mer om våra källor och deras arbete med de olika testerna.

 Tænk – KitchenAid kaffemaskinstest

Konsumentrådet Tænk är en oberoende organisation i Danmark. Organisationen arbetar för att göra den danska marknaden mer transparent för konsumenter. Detta säkerställs särskilt genom noggranna tester av olika produkter.

Hos Tænk kan du vara säker på att få en objektiv utvärdering av nutida produkter, inklusive kaffemaskiner. Tænks test av kaffemaskiner uppdaterades senast i december 2018. Hittills har 21 maskiner synats i sömmarna. Produkterna bedöms utifrån ett antal kriterier, till exempel hur enkel användningen är och bryggningstiden. Du kan se hela testet här. Det kräver dock en betald prenumeration för att få tillgång till hela testet.

 Råd och Rön – KitchenAid kaffemaskinstest

Den svenska konsumentorganisationen Råd & Röns viktigaste uppgift är att hjälpa konsumenter att spara tid och pengar. Webbplatsen har gjort ett omfattande test av kaffemaskiner, som senast uppdaterades 2018.

Totalt 18 modeller har fått betyg, varav flera är från KitchenAid. Produkterna har bl.a. testats och bedömts utifrån kaffets arom och maskinens design. Du kan läsa deras test av kaffemaskinerna här.

 Coffeereview.com – KitchenAid kaffemaskinstest

Coffeereciew.com är en webbplats som skapats av och för kaffenördar. Här kan du dyka in i kaffets värld genom blogginlägg, artiklar och inte minst recensioner. De har också testat ett antal kaffemaskiner. Du kan läsa mer om det här.

 Everythingkitchens.com – KitchenAid kaffemaskinstest

Om du gillar att vara i köket och leta efter inspiration till ny köksutrustning kanske du redan känner till Everythingkitchens.com. Det är en amerikansk webbplats som inkluderar all slags utrustning för köket. Recensioner av olika produkter görs också, du hittar dessa här.

Skriv en kommentar

eighteen − 5 =