Konsumentbladet är oberoende och läsarorienterad. Vårt innehåll inkluderar reklamlänkar och gratis för alla.

Köksredskap

Kenwood köksassistent – TOPP 4 bästa i test

Kenwood köksassistent

Älskar du också att stå i köket och baka? Då är en köksassistent från Kenwood en säker investering. Kenwood är ett populärt varumärke inom just kategorin köksmaskiner, och bjuder på både effektivitet och kvalitet. I den här artikeln har vi valt ut fyra köksassistenter från Kenwood, som alla har rankat högt på topplistan över bra och högkvalitativa köksmaskiner.

 1. Kenwood KMX750WH köksassistent

 • ✅ Bäst i test hos Konsumentrådet Tænk
 • ✅ Bra recensioner hos det brittiska Good Housing Institute

Kenwood KMX750WH köksassistent

Om du intresserar dig för funktionalitet och design, så bör du spana in den här modellen. Den har både en snygg design som passar bra in i alla kök, och du kan välja mellan flera olika färger. Dessutom är den riktigt effektiv, och har massor av praktiska funktioner som är behjälpliga i köket. Maskinen har en kapacitet på hela 5 liter, och det medföljer flera olika redskap som du kan använda till maskinen – beroende på vad du ska använda den till. Sist men inte minst så har den 6 olika unika hastigheter.

💡Specifikationer:

 • 🔺 Effekt: 1000 watt
 • 🔺 Kapacitet: 5 liter
 • 🔺 Antal hastigheter: 6
 • 🔺 Höjd: 35,5 cm
 • 🔺 Bredd: 24 cm
 • 🔺 Djup: 38,5 cm
 • 🔺 Vikt: 9,1 kg

 

Till Proshop.se

 

2. Kenwood KVC3170S köksassistent

 • ✅ Bäst i test hos Konsumentrådet Tænk
 • ✅  Många bra användarrecensioner

Kenwood KVC3170S köksassistent

Den här modellen har sopat mattan med konkurrenterna enligt Tænks test av köksassistenter från 2018. Detta kommer inte som någon överraskning, modellen är nämligen både enkel att använda och otroligt effektiv. Den kan både vispa, blanda, röra om och mosa dina ingredienser utan problem. Själva bunken har en kapacitet på 4,6 liter så med den här modellen kan du laga stora portioner. Det följer med både degkrok, visp och k-visp när du köper köksassisteten.

💡Specifikationer:

 • 🔺 Effekt: 1000 watt
 • 🔺 Kapacitet: 4,6 liter
 • 🔺 Justerbar hastighet
 • 🔺 Höjd: 30 cm
 • 🔺 Bredd: 28 cm
 • 🔺 Djup: 28 cm
 • 🔺 Vikt: 7,3 kg

 

Till Proshop.se

 

3. Kenwood KVC7300S köksassistent

 • Toppbetyg hos Konsumentrådet Tænk
 • 10 års garanti

Kenwood KVC7300S köksassistent

Kenwood har gjort denna köksassistent som håller riktig toppkvalitet och kan hjälpa dig med det mesta i köket. Den har en imponerande stark motor på hela 1500 watt och kan därför hantera flera olika köksuppgifter åt dig. Assistenten har en rymling bunke med en kapacitet på 4,6 liter, och den kraftfulla maskinen är dessutom utrustad med smarta LED-lampor som gör att du får en ännu bättre överblick över din matlagning.

💡Specifikationer:

 • 🔺Effekt: 1500 watt
 • 🔺Kapacitet: 4,6 liter
 • 🔺Antal hastigheter: 2
 • 🔺Höjd: 30,5 cm
 • 🔺Bredd: 38 cm
 • 🔺Djup: 28,5 cm
 • 🔺 Vikt: 9,2 kg

 

Till ComputerSalg.se

 

4. Kenwood KVL8300S Titanium XL köksassistent

 • ✅ Testvinnare hos norska Tek.no
 • ✅  4,9 av 5 stjärnor hos Whiteaway

Kenwood KVL8300S Titanium XL köksassistent

Om du vill ha det bästa av det bästa när du lagar mat, så bör du investera i denna köksassistent från Kenwood. Den här maskinen har en motorkraft på hela 1700 watt, och den kan därför knåda, röra om och blanda alla slags degar. Dessutom får du 10 års garanti på motorn, så här talar vi bra kvalitet. Bunken är gjort i rostfritt stål och rymmer hela 6,7 liter.

💡Specifikationer:

 • 🔺 Effekt: 1700 watt
 • 🔺 Kapacitet: 6,7 liter
 • 🔺 Antal hastigheter: 2
 • 🔺 Höjd: 35,6 cm
 • 🔺 Bredd: 38 cm
 • 🔺 Djup: 28,5 cm
 • 🔺 Vikt: 10,4 kg

 

Till ComputerSalg.se

 

📚 Kenwood: Brittisk kvalitet till världens alla kök

Köksredskap från Kenwood har blivit ett populärt tillskott i många kök världen över. Det sägs faktiskt att det säljs en Kenwood-produkt någonstans i världen var tredje sekund. Företaget är av brittiskt ursprung och grundades redan år 1947 av Kenneth Maynard Wood i staden Woking. Namnet kommer alltså från mannen bakom succén.

Han började tidigt att producera köksmaskiner hemma i sitt eget garage, med en mission om att göra arbetet lättare för hemmafruarna som slet i de brittiska köken. Den allra första produkten han producerade var ett toastjärn, som han introducerade år 1947. Den var faktiskt den första av sitt slag i Europa, och kunde rosta bröd på båda sidor samtidigt.

Internationell succé

Det gick bara tre år innan Kenwood i 1950 lanserade sin allra första köksassistent. Den revolutionerande maskinen tog marknaden med storm, och blev faktiskt slutsåld efter bara en vecka. Köksassistenten blev snabbt en viktig del av mångas hem, på grund av dess många praktiska funktioner. Redan i 1956 gjorde Kenwoods produkter internationell succé, med en omsättning på 1,5 miljoner och över 400 anställda. Med mer än 70 år på nacken har Kenwood vuxit allt snabbare, och är ännu idag ett av de ledande varumärkena på marknaden, men en miljonomsättning och tusentals anställda. Du kan läsa mer om Kenwoods historia här.

Så väljer du rätt Kenwood köksassistent

I dag finns det många olika varumärken som tillverkar köksassistenter. Därför kan denna smarta köksmaskin fås i en rad olika prisklasser. De olika modellerna har olika fördelar och funktioner, så vad bör du vara uppmärksam på när du är på jakt efter en köksassistent. Det kan du läsa mer om i avsnittet nedan.

Motorkraft – hög effekt är nyckeln

En köksassistent ska kunna klara av många uppgifter i köket. Den ska både kunna knåda en tung bröd-deg, och vispa vispgrädde. Det är köksassistentens motorkraft som är avgörande för hur kraftfull maskinen är. Välj helst en modell med en effekt på runt 1000-1500 watt, om du vill ha tillräcklig kraft.

Storlek – Hur mycket plats har du?

Det går inte att förneka att de flesta köksassistenter tar upp en hel del plats i ditt kök, därför är det viktigt att ha storleken i åtanke innan du köper en ny köksassistent. Var har du tänkt ha den stående? Ska den stå framme på köksbänken, eller har du plats i något av skåpen? Alla köksassistenter är dock inte stora och klumpiga, det finns mindre modeller som får plats i skåp och lådor.

Grundläggande eller avancerade funktioner?

Om du är en riktig mästare i köket så bör du kanske satsa på en köksassistent med många och mer avancerade funktioner. De allra enklaste och mest grundläggande köksassistenterna kan nämligen bara arbeta med degar och vispa, vilket räcker för många. Men om du lägger lite extra pengar på en mer avancerad modell så får du förstås mer för pengarna – i form av kvalitet och funktioner. De mer avancerade modellerna kan både knåda, hacka, blanda, vispa och mycket mer. Det här gör att du kan använda din köksassistent till all slags matlagning och inte bara bakning. Maskiner med mer avancerade funktioner är dock dyra, så tänk igenom ditt köp ordentligt.

Design – Gör din köksassistent till en del av inredningen

Köket är en mittpunkt i många hem, där man samlas med familj och vänner. Därför är det trevligt om köket är fint inrett och ger en inbjudande känsla. Idag görs många köksassistenter i snygg och modern design, vilket betyder att du kan ha maskinen framme. Du kan till och med hitta köksassistenter som kan lyfta känslan i hela köket.

💡FAQ:  Vad kan du använda köksmaskiner från Kenwood till?

Överväger du att investera i en köksassistent? Då kan det vara bra att veta vad du kan använda detta smarta redskap till. De mest avancerade modellerna har så många funktionen att de kan hjälpa till med det mesta i köket. En köksassistent är helt enkelt en investering i köket, och underlättar matlagningen i många hem. Konsumentrådet Tænk har

gjort en lista över några saker du kan använda köksassistenten till, häng med så får du veta mer.

Bröd

De allra flesta använder sin köksassistent till just brödbak, eftersom det underlättar processen enormt jämfört med att baka på egen hand. Med en köksassistent slipper du allt slit, den kan nämligen knåda degen så länge du önskar och i flera olika hastigheter. På så sätt får du alltid en perfekt deg som ger ett luftigt bröd. Du kan baka vitt bröd som både frallor och som franskbröd i köksassistenten, men du kan också baka goda rågbröd och andra delikatesser. När du använder din köksmaskin till att knåda en deg bör du vara uppmärksam på att det maskinen skakar till lite vilket kan bidra till att den står lite ostabilt, så håll den under uppsikt genom denna del av processen.

Köttfärs

Står köttbullar på menyn ikväll? Med en köksassistent slipper du rulla upp ärmarna och blanda det malda köttet, de allra flesta maskiner är nämligen utrustade så att den kan blanda just köttfärs.

Skum

Ska du baka maränger eller gräddbullar till fikat? Eller ska du bara vispa upp lite grädde till den varma chokladen en kall höstdag? Det löser köksassistenten! Den kan nämligen vispa både grädde och äggvitor utan problem, så att du kan laga allt möjligt gott i köket. Tänk på att det kan bli lite besvärligt att diska köksassistenten, ibland är det inte mödan värt och det kan vara smidigare att använda vispen eller mixern.

Kakor

En köksassistent är det perfekta köksredskapet när du ska baka olika slags kakor och bakverk. Assistenten är nämligen till stor hjälp om det ska vispas eller röras om länge för att undvika klumpar av till exempel mjöl eller smör. När du använder köksassistenten till kakor ger degkroken eller k-vispen bästa resultat.

Mousse

En kökassistent kräver mycket kraft för att röra om och knåda olika ingredienser. Om du ska använda maskinen till något mjukare som en mousse eller soufflé så bör du dock vara lite försiktig. Här gäller det nämligen att ingredienserna bara blandas ihop lite försiktigt, så att massan håller sig fin och luftig. Det är därför inte alltid optimalt att använda köksassistenten till mousser och liknande, men det går. Om du har en modell med en hopfällbar krok kan du tryggt låta assistenten göra jobbet.

Skriv en kommentar

thirteen + 4 =